Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Εθνική Τράπεζα: Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα Goldman Sachs, Citigroup και JP Morgan

Εθνική Τράπεζα: Στις 30 Ιουλίου η Γενική Συνέλευση - Τα θέματα

Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

«Ουδέτερη» σύσταση για την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, δίνει η Goldman Sachs, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του γ’ τρίμηνου, τοποθετώντας την τιμή στόχο στα 1,53 ευρώ.

Αντίστοιχα, η Citigroup δίνει τιμή-στόχο τα 1,50 ευρώ, διατηρώντας τη σύσταση «ουδέτερη», σημειώνοντας ότι η εικόνα των αποτελεσμάτων τριμήνου της Εθνικής ήταν πολύ καλή με σημαντική πρόοδο στη μείωση των NPEs, ενώ η JP Morgan τοποθετεί αρκετά υψηλότερα την τιμή στόχο στα 1,80 ευρώ, με σύσταση overweight.

Η Goldman Sachs, θεωρεί ότι το κλειδί για τη συνέχεια είναι η πορεία των τιτλοποιήσεων των NPEs, τα επίπεδα του κόστους κινδύνου και η πιστωτική επέκταση, ενώ τονίζει ότι τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Σύμφωνα με την JP Morgan, ο σχηματισμός προβλέψεων θα κορυφωθεί το τελευταίο τρίμηνο του έτους, ενώ μόλις λήξουν τα moratorium η τράπεζα εκτιμά ότι θα χαρακτηριστούν NPEs το 15%-20%. «Η διοίκηση επισήμανε ότι η εκκαθάριση των κόκκινων δανείων είναι η πρώτη προτεραιότητα της τράπεζας» σημειώνει η JP Morgan.

Χθες, ο επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς,  έθεσε ως στόχο την στα πλαίσια του προγράμματος μετασχηματισμού της ΕΤΕ, την ολοκλήρωση δύο συναλλαγών  – την αποεπένδυση από την Εθνική Ασφαλιστική και την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Project Frontier) – τις οποίες χαρακτήρισε υψίστης σημασίας για την Τράπεζα.