Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στα χαμηλά με βουτιά 3,5% για το αργό, συνεχίζει το ανοδικό ράλι ο χρυσός

Επιστροφή στο «κόκκινο» για την αγορά πετρελαίου , μια μέρα μετά την εκπληκτική άνοδο  8,6%, την μεγαλύτερα τα 2 τελευταία χρόνια που έφερε προσωρινά τη τιμή στα 46,22 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα, η τιμή του WTI σημείωσε νέα πτώση, τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μετά την βουτιά της παραμονής των Χριστουγέννων στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις. Συνολικά, το αργό έχει υποχωρήσει στις 4 από τις τελευταίες 5 συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, την Πέμπτη, το συμβόλαιο αργού τύπου WTI, παράδοσης Φεβρουαρίου, υποχώρησε κατά 1,61 δολάρια (-3,48%) στα 44,61 δολάρια το βαρέλι.

Την ίδια ώρα, η τιμή του χρυσού συνέχισε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα το ανοδικό της ράλι, με το συμβόλαιο παράδοσης Φεβρουαρίου να διαμορφώνεται σε νέο υψηλό εξαμήνου, καθώς και η πτώση στην αγορά μετοχών επέστρεψε δριμύτερη.

Το συμβόλαιο χρυσού παράδοσης Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο κατά 8,1 δολάρια (+0,6%), με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.281,10 δολάρια η ουγγιά.