• ΑΓΟΡΕΣ

    Διευρύνονται οι απώλειες στην Ευρώπη

    Χρηματιστήριο


    Διευρύνονται οι απώλειες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να περιμένουν τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην Αμερική, αργότερα το μεσημέρι.

    Tα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για την αγορά εργασίας, θα μεταφραστούν σε μεγαλύτερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, οι οποίες θα αποτυπωθούν στις αποδόσεις των ομολόγων και με τη σειρά τους θα ασκήσουν περαιτέρω πιέσεις στις διεθνείς αγορές μετοχών.

    Σε μετοχικό επίπεδο, ενώ ο τραπεζικός κλάδος επωφελείται από μία αύξηση των επιτοκίων, παρά ταύτα, ο κλάδος παρουσιάζει απώλειες. Ενδεικτικά, η ιταλική Intesa Sanpaolo υποχωρεί 2,52% και η Societe Generale χάνει 0,5%).

    Στη Δανία, η  Danske Bank, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με έρευνα από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης , για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ύψους 200 δισ. ευρώ, καταγράφει απώλειες 8,7% ενώ η Credit Suisse προχώρησε σε μείωση  της σύστασης της για τη μετοχή σε “neutral” από “outperform” με τιμή στόχο τις 199 δανέζικες κορώνες από 244 προηγουμένως.

    Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κινείται 0,8% χαμηλότερα, ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,51% και ο αγγλικός FTSE 100 υποχωρεί 0,61%. Ο SMI στην Ελβετία βρίσκεται 0,34% χαμηλότερα και ο ΜΙΒ στο Μιλάνο καταγράφει απώλειες της τάξης του 1%.

    [ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

    Νωρίτερα στην Ασία…

    Με αρνητικά πρόσημα κινούνται και σήμερα Παρασκευή οι περισσότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, απόρροια της ανόδου της απόδοσης του αμερικανικού ομολόγου, που ξεκίνησε την Τετάρτη μετά τα στοιχεία για την αύξηση των θέσεων στον ιδιωτικό τομέα τον Σεπτέμβριο.

    Στο ταμπλό, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,58%, στις 23.821,50 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κινείται 0,15% χαμηλότερα. Στην Ινδία, ο Sensex υποχωρεί 1,19%, στην Ινδονησία ο IDX (-0.35%), o STI στη Σιγκαπούρη καταγράφει απώλειες 0,63% ενώ ο Kospi στη Ν. Κορέα έκλεισε τις συναλλαγές στο -0,20%.

    Ο ASX στην Αυστραλία έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος στις 6.185,50 μονάδες, ενώ η αγορά στην Κίνα είναι κλειστή και σήμερα.



    ΣΧΟΛΙΑ