Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Ελπίδες για «άσπρη μέρα» στο ΧΑ έπειτα από 6 πτωτικές συνεδριάσεις

Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών λίγα λεπτά μετά τις 12:30, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει κέρδη 1,44% στις 644,99 μονάδες. Ύστερα από ένα νευρικό ξεκίνημα, ο ΓΔ φαίνεται να ακολουθεί μία σταθερά ανοδική πορεία, παίρνοντας “δύναμη” από τον τραπεζικό κλάδο, ο οποίος παρουσιάζει άνοδο της τάξης του 2%. Η αγορά εξακολουθεί να σημειώνει απογοητευτικούς τζίρους, με τη συναλλακτική δραστηριότητα να βρίσκεται στα 9,7 εκατομμύρια.

Εξαιρετική εικόνα παρουσιάζει η Εθνική Τράπεζα (ΕΤΕ +3,99%), της οποίας το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμπλήρωσε τέσσερα έτη χρηματοδοτήσεων. Στα πλαίσια του προγράμματος, έχουν στηριχθεί συνολικά 41 εταιρίες, λαμβάνοντας χρηματοδότηση 38.400.000 ευρώ.

Καλή είναι η εικόνα και των υπολοίπων τραπεζών με την Alpha Βank να σημειώνει κέρδη 2,11%, την Πειραιώς να ακολουθεί (ΠΕΙΡ +1,53%) και την Eurobank να βρίσκεται στο +1,26%.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, προβάδισμα έχει η η ΔΕΗ (+5,65 %) και ακολουθεί η Σαράντης ΑΒΕΕ (ΣΑΡ +5,59%) με χαμηλό τζίρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των τίτλων του δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης βρίσκεται στο πράσινο, με τις απώλειες να περιορίζονται σε 3 μόλις τίτλους και σε ποσοστό μικρότερο του 0,50% (ΤΕΝΕΡΓ -0,33%, ΑΡΑΙΓ -0,13%, ΓΡΙΒ -0,12%).

Παρ’ όλο που  η απουσία όγκων απειλεί τη διατήρηση των υψηλών επιπέδων της ημέρας, η αισιοδοξία που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, ίσως καταστήσει δυνατή μία θετική λήξη συνεδρίασης, η οποία κρίνεται αναγκαία έπειτα από 6 διαδοχικά αρνητικά κλεισίματα.