Ο Γιάννος Κοντόπουλος ξαναχτυπά! Πουλάει το ακίνητο του άλλοτε Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε γνωρίσει μεγάλες δόξες στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του και ταυτόχρονα πετάει έξω και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που διαθέτει παράρτημα στην συμπρωτεύουσα.

Το ακίνητο είχε αγοραστεί από το Χρηματιστήριο το 1997 δαπανώντας 2,8 εκατ. ευρώ και επενδύοντας για την ανακαίνιση και τον εξοπλισμό άλλες 850 χιλιάδες ευρώ (δραχμές τότε) με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 3,65 εκατ. ευρώ.

1

Την Δευτέρα κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της ΕΧΑΕ στους αναλυτές, ο κ. Κοντόπουλος ανακοίνωσε και επίσημα

α) ότι πουλάει το ακίνητο και

β) εκτιμά ότι θα αποφέρει έσοδα 2,5 εκατ. ευρώ.

Κι εδώ αρχίζουν τα ζητήματα τα οποία θα μπορούσαν να αυξήσουν τη θεματολογία των μετόχων στην επικείμενη γενική συνέλευση.

Όπως, όταν οι τιμές των ακινήτων έχουν πάρει την ανηφόρα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη και στην τουριστική περιοχή των Λαδάδικων, όπου και βρίσκεται το συγκεκριμένο ακίνητο, τα 2,5 εκατ. ευρώ που προσδοκά ο κ. Κοντόπουλος, είναι καλή τιμή;

Προκαλεί αίσθηση δε, ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία διατηρεί στον πρώτο όροφο του ακινήτου το παράρτημά της στην συμπρωτεύουσα με τέσσερις υπαλλήλους της και η οποία μισθώνει τον χώρο δεν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις του «ιδιοκτήτη» κ. Κοντόπουλου.

Αντ’ αυτού διαβάζοντας τις προθέσεις της ΕΧΑΕ στον χθεσινό Τύπο από την ενημέρωση των αναλυτών, άρχισε πάλι τα τηλέφωνα προς την Λεωφόρο Αθηνών προκειμένου να ζητήσει ενημέρωση και εξηγήσεις.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το  mononews.gr το συμβόλαιο που έχει η Επιτροπή λήγει στις αρχές του 2026.

Προφανώς και ο χρόνος είναι αρκετός ώστε η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, η πρόεδρός της, να αναζητήσει νέο ακίνητο για να στεγάσει τις υπηρεσίες της στη συμπρωτεύουσα.

Αλλά προκαλεί αίσθηση ότι η εταιρεία που εκπροσωπεί το χρηματιστηριακό θεσμό έχει κόψει κάθε σχέση και επαφή με τον Επόπτη.

Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και σε καμία αγορά.

Μία εταιρεία δηλαδή, η ΕΧΑΕ, να αγνοεί επιδεικτικά την Αρχή που της ασκεί έλεγχο.

Ο κ. Κοντόπουλος είπε στους αναλυτές ότι η πώληση θα γίνει μέσα στο 2025, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το due diligence.

Επίσημα το κτίριο πλέον αποτελεί την έδρα του υποκαταστήματος του Αποθετηρίου στη Θεσσαλονίκη και ο όρος «Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης» παραμένει ως εμπορικός όρος, χωρίς νομική υπόσταση και χωρίς ουσιαστική χρήση, πέραν αυτής που περιγράφει το εν λόγω κτίριο.

Το αστείο είναι ότι διαβάζοντας κανείς τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του Αποθετηρίου, στις οποίες αποτιμάται και το κτίριο της oδού Κατούνη (Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη), βλέπει ότι το Αποθετήριο ιδρύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 1995, παραλείποντας όμως την αναφορά, «..ως Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης».

Ίσως επειδή η ιστορία γράφεται από τους «νικητές», οι οποίοι μπορούν να εξαφανίσουν τις περιττές λεπτομέρειες, σχολίαζαν οι ίδιες πηγές…

Σήμερα στο κτίριο στεγάζονται υποδομές IT του ομίλου, υπηρεσία εξυπηρέτησης μετόχων, η οποία από την εποχή της πανδημίας κατέστη ηλεκτρονική, ενώ στον πρώτο όροφο στεγάζεται το υποκατάστημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στη Θεσσαλονίκη και το ισόγειο, από το οποίο πέρασε η ΕΤΕΒΑ και η Εθνική Χρηματιστηριακή ως ενοικιαστές, εδώ και 12 χρόνια στεγάζεται ένα Irish Bar το οποίο διοργανώνει πάρτι με μεγάλη προσέλευση…

Διαβάστε επίσης

Κοντόπουλος: Ανησυχεί για τα έσοδα της ΕΧΑΕ από την παράλληλη διαπραγμάτευση της Metlen στο Λονδίνο

Νέο σκάνδαλο για τη διοίκηση Κοντόπουλου: Ελέγχεται και για συναλλαγές στην ΒΙΣ

AXIA για ΕΧΑΕ: Το 2025 αναμένεται να αποτελέσει έτος ορόσημο για το ΧΑ