Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Επανέρχονται οι πιέσεις στα χρηματιστήρια της Ευρώπης

Σε αρνητικό έδαφος διεξάγονται οι συναλλαγές στα περισσότερα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τις αρχικές ενδείξεις αλλαγής του κλίματος. Με το βλέμμα στραμμένο αδιάκοπα στο αδιέξοδο Ρώμης Βρυξελλών ως προς τις δημοσιονομικές δαπάνες, οι επενδυτές ανησυχούν και για το ενδεχόμενο οι οίκοι αξιολογήσεις να προχωρήσουν σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ιταλίας στο προσεχές μέλλον.

Ο δείκτης MIB στο Μιλάνο χάνει 0,63% ενώ οι τραπεζικές μετοχές δέχονται τις περισσότερες πιέσεις. Ενδεικτικά, Bper Banca (-3,71%) και UBI Banca (-1,68%).

Ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,33% ο DAX στη Φρανκφούρτη -0,49%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται 0,37% χαμηλότερα και ο SMI στην Ζυρίχη καταγράφει απώλειες 0,61%.

Οι αποδόσεις στα ευρωπαϊκά ομόλογα ενισχύονται με αυτή του Bund στο +1,29%, του γαλλικού 10ετούς στο +2,10% και του ιταλικού στο +3,14%.