Σε θέση βραχυπρόθεσμης αγοράς θέτει η γερμανική τράπεζα τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας με σύσταση αγοράς και τιμή στόχο τα 4,40 ευρώ.

«Αναμένουμε ότι η ΕΤΕ θα δημοσιεύσει ισχυρά μεγέθη για το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις αντίστοιχες ελληνικές τράπεζες, ενισχυμένες από την ισχυρή δανειοδοτική δραστηριότητα και το ανθεκτικό καθαρό επιτοκιακό περιθώριο (NIM). Αυτό θα πρέπει να θέσει ανοδικές πιέσεις στις προβλέψεις των αναλυτών, ιδίως για τα καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ θα βοηθήσει να διατηρηθούν υπό έλεγχο το κόστος και οι προβλέψεις», εξηγεί η γερμανική τράπεζα.

1

«Από αυτή την άποψη, πιστεύουμε ότι η Εθνική Τράπεζα επί του παρόντος παρουσιάζει τον καλύτερο συνδυασμό σχετικής ασφάλειας (CET1 FL άνω του 15% και κάλυψη NPEs άνω του 80%) και μόχλευσης σε συνθήκες βελτίωσης. Θεωρούμε ότι η σημερινή της αποτίμηση ελκυστική σε 5,5 φορές τα κέρδη του 2023 (περίπου 10% έκπτωση σε σχέση με τον κλάδο) και 0,4 φορές την ενσώματη λογιστική αξία του 2023, επιτρέποντας μια συνεχή αναβάθμιση λόγω της λειτουργικής απόδοσης και των υψηλότερων προσδοκιών για τα επιτόκια. Αντισταθμίζουμε τη βραχυπρόθεσμη σύσταση μας σε αγορά έναντι του δείκτη Stoxx Europe 600 Bank Index», εξηγεί η γερμανική τράπεζα.

Καταλύτες για την αλλαγή στη σύσταση

Προς το παρόν, η Ελλάδα φαίνεται να είναι μια εξαίρεση στις οικονομικές προοπτικές και, ιδίως, στην αύξηση του δανεισμού σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που θα πρέπει να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες (οι οποίες έχουν απομακρυνθεί από το προσκήνιο για κάποιο χρονικό διάστημα) να κερδίσουν έδαφος μεταξύ των επενδυτών.

«Οι βασικοί καταλύτες θα πρέπει να περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, όπου αναμένουμε η ΕΤΕ να εταιρεία να παράσχει εποικοδομητικές οδηγίες για τα καθαρά έσοδα από τόκους, την ποιότητα του ενεργητικού και τα κεφάλαια, καθώς και την επιβεβαίωση μιας ισχυρής τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου στην Ελλάδα και συνολικά περιορισμένη πτώση της οικονομίας της χώρας εν μέσω των προειδοποιήσεων για ύφεση σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες», εξηγεί ο αναλυτής της Deutsche Bank Alfredo Alonso.

Κίνδυνοι για τη βραχυπρόθεσμη επενδυτική ιδέα

Οι βασικοί κίνδυνοι περιλαμβάνουν τυχόν απογοητευτικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου ή/και guidance για το 2022 για χαμηλότερα καθαρά έσοδα από τόκους (NII), σε συνδυασμό με μια μετατόπιση σε χειρότερες από τις αναμενόμενες επιδόσεις στον τομέα των δανείων και της ανάπτυξης της οικονομίας της Ελλάδας συνολικά, καταλήγει η Deutsche Bank.

Διαβάστε επίσης:

Ανάκαμψη ή πτώση; Οι πέντε παράγοντες που θα επηρεάσουν την κερδοφορία των εισηγμένων εταιρειών

Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει με Alpha Bank, Βιοχάλκο ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, Ιντρακάτ, Μυτιλιναίο, ΟΤΕ και Τράπεζα Πειραιώς