• ΑΓΟΡΕΣ

    Δεύτερη μέρα κερδών για το πετρέλαιο – «Τρελή» αυξομείωση στο διήμερο για την τιμή του φυσικού αερίου!


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η τιμή του πετρελαίου κατάφερε να κινηθεί σε θετικό έδαφος, κλείνοντας ωστόσο χαμηλότερα από τα υψηλά ημέρας, καθώς οι ανακοινώσεις για τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν τους φόβους των αναλυτών, στην 8η συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου, ξεπερνώντας μάλιστα και τις εκτιμήσεις τους.

    Η τιμή του συμβολαίου αργού τύπου WTI, παραδόσεως Δεκεμβρίου, διαμορφώθηκε στα 56,46 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,46% (21 cents). Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η τιμή του κινούταν στα 56,46 το βαρέλι.

    Αυτό που ξεχώρισε στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις ήταν οι έντονες μεταβολές της τιμής του φυσικού αερίου. Το συμβόλαιο φυσικού αερίου Δεκεμβρίου σημείωσε την Πέμπτη πτώση κατά 16,5% υποχωρώντας κατά περίπου 80 cents στα 4,038 δολάρια ανά εκατ. Βρετανικές θερμικές μονάδες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 27 Φεβρουαρίου του 2003. Μια μέρα νωρίτερα, τη τιμή του φυσικού αερίου είχε σκαρφαλώσει στα 4,837 δολάρια, στην υψηλότερη τιμή από τις 26 Φεβρουαρίου του 2014, καταγράφοντας άνοδο 18%, την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων 14 ετών!



    ΣΧΟΛΙΑ