O 12χρονος Benyamin Ahmed, στον ελεύθερο του χρόνο κάνει κολύμπι, τάε κβον ντο και μαθαίνει να φτιάχνει κώδικες. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον του έχει επικεντρωθεί στα non-fungible (μη ανταλλάξιμα) tokens ή NFT.

Σε ηλικία πέντε ετών, ο Ahmed άρχισε να μαθαίνει προγραμματισμό, παρακολουθώντας τον πατέρα του, Imran, που εργάζεται ως προγραμματιστής ιστοσελίδων. Ξεκίνησε με HTML και CSS και συνέχισε να προάγει τις δεξιότητές του στην κωδικοποίηση, μαθαίνοντας αργότερα JavaScript και άλλα προγράμματα.

Όσον αφορά τα NFT, έμαθε γι’ αυτά νωρίτερα φέτος, όπως αποκάλυψε στο CNBC. “Γοητεύτηκα με τα NFT επειδή μπορείς εύκολα να μεταβιβάσεις την κυριότητα ενός NFT από το blockchain”, επισήμανε.

Τα NFT είναι μοναδικά ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων jpegs και βίντεο κλιπ, που αντιπροσωπεύονται από κώδικα που έχει καταγραφεί σε ένα blockchain.

Ο Ahmed ενθουσιάστηκε από την τεχνολογία και αποφάσισε να δημιουργήσει μια δική του συλλογή NFT.

H πρώτη συλλογή

Η πρώτη του συλλογή NFT, την οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, αποτελείται από 40 πολύχρωμα, εικονογραφημένα είδωλα (avatar) που ονομάζονται Minecraft Yee Haa, τα οποία δημιούργησε αφού έπαιξε για πάρα πολλές ώρες το video game, Minecraft, όπως εξήγησε ο ίδιος.

Δημιούργησε το έργο τέχνης και κωδικοποίησε το καθένα μόνος του.

Η συλλογή δεν πουλήθηκε αμέσως, ωστόσο, ο 12χρονος θεώρησε αυτό το έργο περισσότερο σαν μια μαθησιακή εμπειρία παρά ως έναν τρόπο να βγάλει χρήματα, και συνέχισε να δημιουργεί.

Οι “παράξενες φάλαινες”

Τον Ιούνιο, άρχισε να κωδικοποιεί τη δεύτερη συλλογή NFT, Weird Whales (Παράξενες Φάλαινες), η οποία διαθέτει 3.350 φιγούρες φαλαινών κατασκευασμένες με πίξελ, και η κάθε μία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

One of Benyamin Ahmed's Weird Whales, number 1523.

Οι Weird Whales εμπνεύστηκαν από το “CryptoPunks”, ένα έργο avatar NFT που έκανε μεγάλη επιτυχία, αφού οι πωλήσεις των μεμονωμένων “Punks” έφτασαν μέχρι και τα 11,8 εκατ. δολάρια σε οίκους δημοπρασιών όπως ο Sotheby’s.

Το έργο κόστισε για την κατασκευή του 300 δολάρια, ανέφερε ο Ahmed, ποσό που αφορά κυρίως την πληρωμή τελών φυσικού αερίου, τα οποία χρεώνονται για την επαλήθευση κάθε NFT από το blockchain.

Όταν αποφάσισε να πουλήσει το έργο του τον Ιούλιο, ολόκληρη η συλλογή έγινε sold put σε μόλις εννέα ώρες, και ο Ahmed έβγαλε πάνω από 80 ether σε μία ημέρα. Από τότε έχει κρατήσει τα tokens, τα οποία με τις σημερινές τιμές, έχουν αξία πάνω από 255.000 δολάρια.

Στη συνέχεια κέρδισε επιπλέον 30 ether, αξίας άνω των 95.000 δολαρίων, από την μεταπώληση του έργου, καθώς ο ίδιος κερδίζει δικαιώματα 2,5% σε κάθε νέα πώληση του.

Μέχρι τώρα έχει κερδίσει πάνω από 350.000 δολάρια και μέχρι το τέλος Αυγούστου, εκτιμά ότι τα συνολικά του κέρδη θα ξεπεράσουν τα 400.000 δολάρια.

Προς το παρόν, ο Ahmed δεν έχει παραδοσιακό τραπεζικό λογαριασμό, μόνο πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων.

Τώρα, δουλεύει ένα νέο NFT και κάνει σχέδια για το μέλλον.

“Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν τα Weird Whales, επενδύουν σε μένα και στο μέλλον μου”, επισήμανε στο CNBC. «Αν συνεχίσω με τους ίδιους ρυθμούς, ίσως καταλήξω όπως άλλοι επιχειρηματίες τεχνολογίας, όπως ο Έλον Μασκ και ο Τζεφ Μπέζος».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση