Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Το ράλι του Bitcoin δημιούργησε πάνω από 84.000 νέους εκατομμυριούχους σε ένα χρόνο

Changpeng Zhao, ιδρυτής και Ceo του Binance

Σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος της αγοράς crypto είναι ο Changpeng Zhao, ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance

Ο αριθμός των εκατομμυριούχων της αγοράς crypto εκτινάχθηκε κατά 95% το περασμένο έτος, καθώς τα ETFs του Bitcoin και άλλα περιουσιακά στοιχεία crypto σημείωσαν άνοδο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.

Υπάρχουν πλέον 172.300 άτομα παγκοσμίως που κατέχουν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, από 88.200 πέρυσι, σύμφωνα με έκθεση των New World Wealth και Henley & Partners. Ο αριθμός των καθαρών εκατομμυριούχων του bitcoin υπερδιπλασιάστηκε, σε 85.400.

Υπάρχουν πλέον 325 πολυεκατομμυριούχοι crypto – όσοι έχουν από 100 εκατομμύρια δολάρια και πάνω από περιουσιακά στοιχεία crypto – και 28 δισεκατομμυριούχοι, σύμφωνα με την έκθεση.

Η τιμή του bitcoin έχει σημειώσει άλμα 45% φέτος και έχει φτάσει περίπου στις 64.000 μονάδες, αναφέρει το CNBC. H κεφαλαιοποίηση της αγοράς των crypto έχει αυξηθεί σε 2,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Henley & Partners, από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο καλοκαίρι.

Πρωτιά για τον Changpeng Zhao της Binance

Σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος δισεκατομμυριούχος της αγοράς crypto – για τρίτη συνεχή χρονιά – είναι ο Changpeng Zhao, ο ιδρυτής και πρώην διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Binance, ο οποίος εκτιμάται ότι έχει περιουσία 33 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Zhao δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος στις ΗΠΑ τον περασμένο Νοέμβριο και συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 50 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο πλούτος του έχει εκτοξευθεί κατά περισσότερα από 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον τελευταίο χρόνο.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Brian Armstrong, συνιδρυτής της Coinbase, με εκτιμώμενη περιουσία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

Ακολουθούν ο Giancarlo Devasini, ο οικονομικός διευθυντής της Tether, και ο Michael Saylor, ο συνιδρυτής της MicroStrategy, σύμφωνα με τη λίστα.

Η αυξανόμενη αποδοχή των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης μεταξύ μεγάλων διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων, όπως η BlackRock και η Fidelity, θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την περαιτέρω δημιουργία πλούτου μεταξύ των μεγάλων κατόχων περιουσιακών στοιχείων crypto.

Tα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία δεν δημιουργούν μόνο περισσότερους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους, αλλά αλλάζουν και το πού ζουν και εργάζονται οι πλούσιοι.

Σύμφωνα με την Henley & Partners, πολλοί από τους νεόπλουτους των crypto επιδιώκουν να μετακινηθούν σε χώρες φιλικές προς τη φορολογία και την κρυπτογράφηση.

«Έχουμε δει μια σημαντική άνοδο των κρυπτο-πλούσιων πελατών που αναζητούν εναλλακτικές επιλογές διαμονής και ιθαγένειας», δήλωσε ο Dominic Volek, της Henley & Partners.

 Όσον αφορά το ποιες χώρες είναι πρώτες στη λίστα των πλουσίων της αγοράς crypto, η Σιγκαπούρη κατατάσσεται πρώτη, σύμφωνα με την Henley, και ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Φλερτ με τα 65.000 δολάρια δια χειρός Πάουελ

Τι είναι ο Κανονισμός MiCA που αλλάζει τα πάντα στην ευρωπαϊκή αγορά κρυπτονομισμάτων

Τραμπ: «Το bitcoin θα γίνει ο σκληρός πυρήνας των στρατηγικών αποθεμάτων μας»