• Cryptocurrencies

    Συνεχίζει ο κατήφορος της FTX: 662 εκατ. δολάρια έκαναν «φτερά» από τα ανταλλακτήρια του

    • NewsRoom
    Sam Bankman-Fried, CEO FTX

    Sam Bankman-Fried, CEO FTX


    Το χρεοκοπημένο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX του Sam Bankman-Fried επλήγη από μια μυστηριώδη εκροή περίπου 662 εκατ. δολαρίων σε tokens τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Οι πελάτες που ακόμη προσπαθούσαν να συμβιβαστούν με την υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ ήρθαν στη συνέχεια αντιμέτωποι με αυτό που ο γενικός σύμβουλος του αμερικανικού βραχίονα της, Ryne Miller, περιέγραψε ως “ανωμαλίες με τις κινήσεις των πορτοφολιών”.

    Ο Miller δήλωσε στο Twitter ότι η FTX επιταχύνει τη διαδικασία μετακίνησης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε “ψυχρή αποθήκευση” (Cold Storage, η οποία δεν είναι συνδεδεμένη με το διαδίκτυο), “για να μετριάσει τη ζημία κατά την παρατήρηση μη εξουσιοδοτημένων συναλλαγών”.

    Η εταιρεία ανάλυσης blockchain Nansen εκτίμησε ότι τα tokens αφαιρέθηκαν τόσο από τo αμερικανικό όσο και ta διεθνή ανταλλακτήρια της FTX. “Δεν είναι σαφές ποιος ακριβώς πραγματοποιεί τις συναλλαγές, αλλά δεν θα περίμενε κανείς να δει αυτές τις συναλλαγές στην αλυσίδα αυτή τη στιγμή”, δήλωσε ο Alex Svanevik, διευθύνων σύμβουλος της Nansen.

    Ο CTO του Tether, Paolo Ardoino, προχώρησε σε retweet μιας δημοσίευσης η οποία τόνιζε πως tokens αξίας μεγαλύτερης από 30 εκατ. δολάρια που ανήκαν σε αυτούς που προχώρησαν στην επίθεση κατά της FTX έχουν μπει σε μαύρη λίστα, κάτι το οποίο σημαίνει πως δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό.

    Οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν άλλο ένα πλήγμα για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ο οποίος ταλανίζεται από μια μεγάλη ετήσια πτώση, καθώς και από την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου του Bankman-Fried και της Alameda Research. Εάν οι εκροές αποτελούν μια εκμετάλλευση κενού ασφαλείας, προστίθενται σε ένα έτος ρεκόρ επιθέσεων στον κλάδο.

    Το κύριο πορτοφόλι που ανήκει στην FTX άδειασε ολόκληρο το υπόλοιπό του σε FTT tokens κατά τη διάρκεια του περιστατικού, σύμφωνα με την Nansen, με την εταιρεία να τονίζει ότι οι εκροές τελικά σταμάτησαν.

    Η πτώχευση της FTX επισφράγισε την πτώση ενός από τους πλουσιότερους μεγιστάνες στο χώρο των crypto, η οποία ερευνάται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για το αν χειρίστηκε λανθασμένα τα κεφάλαια των πελατών της.

    Διαβάστε επίσης

    Sam Bankman-Fried: Το παιδί-θαύμα, οι χαμένοι της Silicon Valley και η περιουσία 14 δισ. ευρώ που έκανε φτερά μέσα σε μία ημέρα

    FTX: Μάθαμε την πτώχευση από το Twitter λένε οι υπάλληλοι των θυγατρικών – Χάος με τις αναλήψεις



    ΣΧΟΛΙΑ