• Cryptocurrencies

    Sam Bankman-Fried: Μετά την πτώχευση της FTX και το χάος στην αγορά crypto απολογήθηκε μέσω… Twitter

    • Bloomberg
    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής FTX

    Sam Bankman-Fried, ιδρυτής FTX


    Αντιμέτωπος με την κρίση που πυροδότησε στην αγορά crypto η κατάρρευση της εταιρείας του FTX, ο Sam Bankman-Fried έδωσε τη δική του εκδοχή για όσα έγιναν, μέσω μηνυμάτων του στο Twitter.

    Την Τετάρτη, πρόσθεσε άλλα 18 tweets στο thread, που ξεκίνησε στην αρχή της εβδομάδας. Οι αναρτήσεις, που δημοσιεύονται σποραδικά, περιλαμβάνουν τη συγγνώμη για τις αποτυχίες του αλλά και την δική του οπτική και άποψη σχετικά με το τι πήγε στραβά στις εταιρείες που ίδρυσε και διηύθυνε.

    Εξήγησε ότι σκοπεύει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να σώσει τα χρήματα των πελατών του, μίλησε για το πόσο δύσκολο είναι να ρυθμιστεί η βιομηχανία των crypto και καυχήθηκε ότι πριν από την κατάρρευση του FTX βρισκόταν στο εξώφυλλο κάθε περιοδικού. «Αποκτήσαμε υπερβολική αυτοπεποίθηση και γίναμε απρόσεκτοι», ομολόγησε.

    Όπως ανέφερε, η εταιρεία του διαχειριζόταν τζίρο 10 δισ. δολαρίων την ημέρα πριν μερικές εβδομάδες, αλλά υπήρχε υπερβολικά μεγάλη μόχλευση, μεγαλύτερη από ό,τι είχε συνειδητοποιήσει.

    «Τι μπορώ να κάνω τώρα; Να αντλήσω ρευστότητα, να επιστρέψω τα χρήματα στους πελάτες και να αρχίσω ξανά από την αρχή», γράφει.

    «Είναι απαίσιο. Λυπάμαι πραγματικά που τα πράγματα κατέληξαν όπως κατέληξαν. Και όπως είπα, θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα φτιάξω», τόνισε.

    Ωστόσο, δεν διευκρίνισε πώς ακριβώς σκοπεύει να βοηθήσει τους πελάτες του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με έδρα τις Μπαχάμες, δεδομένου ότι δεν είναι πλέον Διευθύνων Σύμβουλος.

    Οι αντιδράσεις στις αναρτήσεις ήταν άμεσες.

    «Θα έχεις πολύ καιρό να τα ξεκαθαρίσεις στη φυλακή», του έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Πιο αιχμηρός ήταν ένας άλλος λέγοντας: «Κάποιοι έχασαν τα πάντα. Δεν σου αξίζει συμπόνοια, είσαι 30 χρόνων. Η θέση σου είναι στη φυλακή».

    Από την πλευρά της η νέα διοίκηση της FTX ξεκαθάρισε: «Ο κ. Bankman-Fried δεν έχει ρόλο στην @FTX_Official, την FTX US ή την Alameda Research Ltd. και δεν μιλά για λογαριασμό τους.»

    Διαβάστε ακόμη:

    Μήνυση στο διάσημο μοντέλο Ζιζέλ και στους αθλητές Τομ Μπρέιντι και Σακίλ Ο’ Νιλ για το φιάσκο των 11 δισ. δολαρίων της FTX

    Έτοιμη για ένα «Lehman Brothers» σοκ η βιομηχανία των crypto-Οι εταιρείες που κινδυνεύουν με κανόνι



    ΣΧΟΛΙΑ