• Cryptocurrencies

    Κρυπτονομίσματα: Συναλλαγές σε Bitcoin και από τον Τζορτζ Σόρος

    • Bloomberg
    Κρυπτονομίσματα: Συναλλαγές σε Bitcoin και από τον Τζορτζ Σόρος


    Τα κρυπτονομίσματα ήρθαν για μείνουν, όπως όλα δείχνουν. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας των hedge fund στρέφονται στην αγορά crypto.

    Η Point72 Asset Management του Στηβ Κοέν, αναζητά επικεφαλής για τον τομέα των κρυπτονομισμάτων, ενώ το οικογενειακό γραφείο του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος, έχει ξεκινήσει συναλλαγές με Bitcoin, σύμφωνα πληροφορίες του bloomberg. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

    Οι κινήσεις, στις οποίες αναφέρθηκε νωρίτερα και το TheStreet.com, πραγματοποιούνται σε μία περίοδο κατά την οποία ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός hedge funds αρχίζουν να ασχολούνται με τα ψηφιακά νομίσματα.

    Η ανταγωνίστρια της Point72, Millennium Management, δραστηριοποιήθηκε σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και ETF που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, ενώ η Brevan Howard Asset Management και ο trader Paul Tudor Jones έχουν αρχίσει να επενδύουν σε crypto. Τον Μάρτιο, ο διαχειριστής hedge fund Νταν Λομπ, είπε ότι έκανε μια «μεγάλη βουτιά» στα κρυπτονομίσματα.

    H αγορά των 1,4 τρισ. δολαρίων

    Tον Μάιο η Point72, με κεφάλαια 22 δισ. δολαρίων, είχε ανακοινώσει στους επενδυτές ότι εξετάζει την είσοδο της στη αγορά crypto.

    «Εξετάζουμε ευκαιρίες γύρω από την τεχνολογία blockchain», δήλωσε η Point72 σε επιστολή προς τους επενδυτές, που είδε το Bloomberg.

    Στο μεταξύ, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κρυπτονομίσματα, έχουν επιδοθεί στο κυνήγι των κατάλληλων υποψηφίων για την κάλυψη εκατοντάδων θέσεων εργασίας που έχουν δημιουργηθεί στον κλάδο.

    Παρά την πτώση του Μαΐου, η συνολική αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 400% τον τελευταίο χρόνο φτάνοντας σε περίπου 1,4 τρισ. δολάρια και οι παραδοσιακές χρηματοοικονομικές εταιρείες όπως η Goldman Sachs, η Bank of New York Mellon και η DBS Group Holdings αρχίζουν να προσφέρουν σχετικές υπηρεσίες.

    Η Dawn Fitzpatrick, η οποία επιβλέπει τη Soros Fund Management, άναψε το πράσινο φως στους traders προκειμένου να ξεκινήσουν τις τοποθετήσεις στο Bitcoin τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρουν πηγές.

    Το Bloomberg ανέφερε για πρώτη φορά το 2018 ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Εκείνη την εποχή, η Fitzpatrick είχε δώσει στον επικεφαλής μακρο-επενδύσεων Adam Fisher την έγκριση για συναλλαγές σε ψηφιακά νομίσματα. Ωστόσο, ο Fisher εγκατέλειψε την εταιρεία στις αρχές του 2019.

    Σε συνέντευξη της Bloomberg Television τον περασμένο Μάρτιο, η Fitzpatrick επισήμανε ότι το Bitcoin είναι ενδιαφέρον και ότι η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις σε υποδομές για την αγορά crypto.

    “Το Bitcoin, δεν νομίζω ότι είναι νόμισμα – νομίζω ότι είναι ένα εμπόρευμα” που αποθηκεύεται εύκολα και είναι μεταβιβάσιμο. Ωστόσο, αρνήθηκε να πει αν είχε στην κατοχή της Bitcoin.

    Διαβάστε ακόμα:

    Bitcoin: Πώς έκαναν φτερά 3,6 δισ. δολάρια

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ