Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

ΗΠΑ: Συνελήφθη 25χρονος για την κυβερνοεπίθεση σε λογαριασμό της SEC στο Χ που εκτόξευσε το bitcoin

Bitcoin

Συνελήφθη από πράκτορες του FBI ο 25χρονος Έρικ Κάνσιλ, από την Αλαμπάμα, ο οποίος κατηγορείται πως στις 9 Ιανουαρίου κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στον λογαριασμό της SEC στο Χ και να προχωρήσει σε μια ανάρτηση η οποία απογείωσε την τιμή του Bitcoin για λίγη ώρα.

Ο Κάνσιλ κατάφερε να υποκλέψει τους κωδικούς για τον λογαριασμό της SEC στο X από τηλέφωνο προσώπου που είχε πρόσβαση σε αυτούς και στη συνέχεια τους έδωσε σε συνεργάτες του, οι οποίοι τους χρησιμοποιήσουν για να δημοσιεύσουν ένα ψεύτικο tweet  που φερόταν να γίνεται από τον πρόεδρο της SEC, Γκάρι Γκένσλερ.

Σε αυτό ανέφερε, «Σήμερα η SEC δίνει έγκριση για εισαγωγή των #Bitcoin ETFs σε όλα τα εγγεγραμμένα εθνικά χρηματιστήρια χρεογράφων».

Μετά το tweet, η τιμή του Bitcoin εκτοξεύθηκε κατά 1.000 δολάρια.

Η SEC ανάκτησε αμέσως μετά τον έλεγχο του λογαριασμού της, και ανακοίνωσε ότι το tweet ήταν ψεύτικο και αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης.

Ο Κάνσιλ αναμένεται να οδηγηθεί στο δικαστήριο της Αλαμπάμα.

Διαβάστε επίσης

Διεθνείς αντιδράσεις για τον θάνατο του Σινουάρ: Ελπίδες για επιστροφή των ομήρων και το τέλος του πολέμου

Κασσελάκης: «Είναι δυνατόν να βλέπουμε ακόμα φασισμό στην χώρα μας και αντιδημοκρατικές πρακτικές;»

Νετανιάχου: Ελπίδα για ειρήνη ο θάνατος του Σινουάρ, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται μέχρι να επιστραφούν οι όμηροι