ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Περιεχόμενα
Είναι γνωστό ότι ο νέος πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ είναι φαν των crypto. Κατά τη θητεία του ως υπουργός Οικονομικών στη κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον είχε προτείνει στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο να «κόψει» NFTs, και να ενταχθούν τα stablecoins στο εθνικό σύστημα πληρωμών.
Γι’ αυτό το λόγο στους κύκλους του crypto, η ανάληψη της εξουσίας ήταν ένα μεγάλο γεγονός, καθώς όλοι θυμούνται ότι είχε αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο ότι θέλει να κάνει τo Λονδίνο έναν παγκόσμιο crypto-κόμβο.
H «αυστηρή» Βρετανία
Η Βρετανία δεν είναι ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη για τους traders και τους επενδυτές των crypto.
Μια σειρά από φορείς και ρυθμιστικές αρχές έχουν κάνει δύσκολο το «έργο» των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων, με τους λάτρεις των crypto, να κατατάσσουν την χώρα μαζί τις ΗΠΑ ως δύο από τα πιο αφιλόξενα μέρη.
Η κορυφαία χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της χώρας είχε ζητήσει το 2020 από τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων να εγγραφούν για έγκριση αν θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Αναζήτησε λεπτομερείς πληροφορίες από εταιρείες κρυπτογράφησης, αλλά οι καθυστερήσεις στην επικοινωνία έχουν απογοητεύσει ορισμένες εταιρείες. Αντίθετα, το κλίμα στο Ντουμπάι, την Ελβετία και την Σιγκαπούρη είναι πολύ πιο «φιλικό» κι έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων.
Ο Ρίσι Σούνακ, ο οποίος ορίστηκε επίσημα πρωθυπουργός την Τρίτη, έχει υποστηρίξει ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία στο παρελθόν. Ως Υπουργός Οικονομικών, ο Σούνακ ζήτησε από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο να δημιουργήσει ένα μη ανταλλάξιμο διακριτικό (NFT), το οποίο μεταβιβάζει την ιδιοκτησία ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.
Οι δηλώσεις του Σούνακ
«Είναι η φιλοδοξία μου να κάνω το Ηνωμένο Βασίλειο παγκόσμιο κόμβο για την τεχνολογία κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο κ. Σουνάκ τον Απρίλιο, ενώ αναφέρθηκε σε σειρά μέτρων για να γίνει αυτό.
Μεταξύ άλλων είχε προτείνει την ένταξη των stablecoins, που θεωρείται μία από τις πιο ασφαλείς υπηρεσίες για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, στο εθνικό σύστημα πληρωμών.
Βέβαια, η πρόσφατη κατάρρευση του Terra, που ήταν stablecoin, η οποία προκάλεσε απώλειες τρισεκατομμυρίων από τη βιομηχανία, υπογραμμίζει τους κινδύνους αυτής της πρότασης.
«Αυτή η υποστήριξη για την καινοτομία σημαίνει ότι θα μπορούσε να είναι θετικός ο Σούνακ για τη βιομηχανία κρυπτογράφησης», δήλωσε η Noelle Acheson, συγγραφέας του ενημερωτικού δελτίου «Crypto is Macro Now» και πρώην επικεφαλής των πληροφοριών αγοράς στην εταιρεία Genesis.
«Ελπίζοντας για μεγάλα πράγματα στο Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε στο Twitter ο Changpeng Zhao, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, δισεκατομμυριούχος της βιομηχανίας, ακόμα και μετά από τις πρόσφατες απώλειες.
Ενώ ο χώρος της κρυπτογράφησης δεν δείχνει κανένα σημάδι σταθερής ανάκαμψης, αντίθετα οι εκτιμήσεις δείχνουν περαιτέρω απώλειες, η βιομηχανία των crypto ελπίζει σε έναν νέο σύμμαχο.
Ο οποίος βέβαια έχει να αντιμετωπίσει μια σκληρή κρίση στη Βρετανία, προτού θέσει ως προτεραιότητα τις παλαιότερες εξαγγελίες του.
Διαβάστε επίσης:
Apple: Αυστηροποιεί τους κανόνες για crypto και NFT στο App Store
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σε νέα επικίνδυνη φάση εισέρχεται ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
- State Department: Υποκριτική η στάση της Ρωσίας – Ανεύθυνη η ρητορική της
- Ντόναλντ Τραμπ: Προς αναβολή η καταδίκη του για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς
- Νετανιάχου: 5 εκατ. δολάρια σε όποιον από τη Λωρίδα της Γάζας παραδώσει όμηρο στο Ισραήλ