Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Fundstrat: Το Bitcoin μπορεί να υποχωρήσει στην περιοχή των 12.500 έως 13.000 δολαρίων

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 20.000 δολάρια και πάλι μετά από σχεδόν μία εβδομάδα, καθώς η έλλειψη σταθερής ανοδικής δυναμικής οδήγησε ορισμένους τεχνικούς αναλυτές να αυξήσουν την προοπτική περαιτέρω πτώσης του ψηφιακού νομίσματος.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου κατέγραψε απώλειες έως και 1,8% πριν ανακάμψει ελαφρώς και διαπραγματεύτηκε στα 19.991 δολάρια νωρίτερα στο Λονδίνο. Ο δείκτης MVIS CryptoCompare Digital Assets 100, ο οποίος μετρά τα 100 από τα κορυφαία token, υποχώρησε έως και 3,9%. Το Solana κατέγραψε απώλειες έως και 6,2% και το Avalanche σημείωσε πτώση έως 7,2%.

«Οι περισσότεροι βραχυπρόθεσμοι τεχνικοί δείκτες υποδεικνύουν μια μεγάλη πιθανότητα να σημειωθεί μία ακόμη τελική υποχώρηση των τιμών τύπου «washout», πριν αυτές βρεθούν στον πάτο της πτωτικής πορείας», δήλωσε ο Mark Newton, τεχνικός αναλυτής της Fundstrat, σε σημείωμα την Τρίτη.

Το Bitcoin έχει περιθώριο να καταγράψει χαμηλό στην περιοχή των 12.500 έως 13.000 δολαρίων, «το οποίο αναμένω ότι θα είναι ένα εξαιρετικό σημείο για τους αγοραστές μεσοπρόθεσμης στρατηγικής να κάνουν long τοποθετήσεις», έγραψε.

Το Bitcoin έχει υποχωρήσει περισσότερο από το μισό από τα τέλη του 2021

Η σχετικά σταθερή διαπραγμάτευση του Bitcoin από τότε που κατέρρευσε στο χαμηλό των 17.560 δολαρίων στις 18 Ιουνίου, είχε τροφοδοτήσει την αισιοδοξία ότι η ταλαιπωρημένη αγορά κρυπτονομισμάτων δημιουργούσε το έδαφος για την ανάκαμψη.

Ωστόσο, ο κλάδος παραμένει υπό πίεση από τις προσπάθειες των κεντρικών τραπεζών να αποστραγγίσουν τη ρευστότητα, καθώς και από μια σειρά από υπερβολικές εκρήξεις κρυπτονομισμάτων υψηλού προφίλ που έχουν μετριάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι πιο σταθερές τιμές κρυπτονομισμάτων πρόσφατα, προκάλεσαν πιθανώς κάποια ανακούφιση «δεδομένης της ροής αρνητικών πρωτοσέλιδων τους τελευταίους δύο μήνες», δήλωσε ο Craig Erlam, αναλυτής αγοράς στην Oanda. «Φοβάμαι ότι μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες και αναρωτιέμαι αν έχει την ίδια άποψη και η κοινότητα, δεδομένης της αδυναμίας της να κινηθεί πάνω από 20.000 δολάρια».

Διαβάστε ακόμη:

Γουντ-Γκέιτς: Σκληρή κόντρα για τις risky επενδύσεις

Ποιος είναι ο άγνωστος billionaire που προσπαθεί να σώσει την βιομηχανία των crypto