• Cryptocurrencies

    Ether: Συνολικές εκροές 340 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη εβδομάδα συναλλαγών των 9 spot ETFs

    Ether


    Τα εννέα ETF των ΗΠΑ που συνδέονται με την τιμή spot του Ether σημείωσαν συνολικές εκροές 340 εκατομμυρίων δολαρίων κατά την πρώτη εβδομάδα συναλλαγών τους, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Ωστόσο, η εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μαγική», καθώς επηρεάζεται κυρίως από ένα από τα εννέα ETFS, το Grayscale’s Ethereum Trust, το οποίο προϋπήρχε ως προϊόν υψηλής προμήθεια και μετατράπηκε σε ETF.  Αντίθετα, τα οκτώ νέα διαπραγματεύσιμα στο χρηματιστήριο ETFs, που δημιουργήθηκαν μετά την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, έλαβαν 1,17 δισεκατομμύρια δολάρια στις τέσσερις ημέρες διαπραγμάτευσης που έληξαν στις 26 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Οι μεγαλύτερες εισροές παρατηρήθηκαν στα spot ETFs των BlackRock,  Bitwise και Fidelity, τα οποία έλαβαν εισροές 442 εκατ. δολαρίων, 266 εκατ. δολαρίων και 219 εκατ. δολαρίων αντίστοιχα. Αντίθετα το  Ethereum Trust της Grayscale έχασε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

    Ανάλογη εικόνα είχε δείξει και το αντίστοιχο  Bitcoin Grayscale Trust  τον περασμένο Ιανουάριο, όταν και κυκλοφόρησαν τα πρώτα ETF συνδεδεμένα με τη τιμή spot του Bitcoin, όταν και τότε οι επενδυτές είχαν αντλήσει δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό.

    Εκτός από τη μετατροπή του Grayscale’s Ethereum Trust, η εταιρεία κυκλοφόρησε επίσης ένα “Ethereum Mini Trust”, το οποίο έχει τρέχουσα προμήθεια 0%, σε σύγκριση με το 2,5% του προηγούμενου. Το mini trust απέφερε 91 εκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα.

    Η τιμή του Ether έχει πέσει 4,6% σε περίπου 3.331 δολάρια από τότε που άρχισαν να διαπραγματεύονται τα ETF στις 23 Ιουλίου. Το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin έχει αυξηθεί περίπου 46% μέχρι στιγμής φέτος.

    Διαβάστε επίσης

    Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει πως επιχειρείται να επιβληθεί πραξικόπημα

    ΥΠΕΞ Ισραήλ: To NATO να αποβάλει την Τουρκία

    ΥΠΕΞ: Παραμένει σε ισχύ η ταξιδιωτική οδηγία για Ισραήλ, Παλαιστινιακά Εδάφη και Ιράν



    ΣΧΟΛΙΑ