Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Ether: Ισχυρές εισροές για τα νέα spot ETFs στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους στη Wall Street

Ether

Ether

Τα 8+1 νέα ETFs που συνδέονται με την τιμή spot του Ether και τα οποία έκαναν ντεμπούτο στα αμερικανικά χρηματιστήρια την Τρίτη κατάφεραν να πραγματοποιήσουν συνολικές καθαρές εισροές της τάξης των 107 εκατ. δολαρίων, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.

Το iShares Ethereum Trust της BlackRock πραγματοποίησε καθαρή εισροή 267 εκατομμυρίων δολαρίων, ακολουθούμενη από το Ethereum Trust της Bitwise με 204 εκατομμύρια δολάρια και το Fidelity Ethereum Fund με 71 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Συνολικά οκτώ νέα ETF συνδεδεμένα με την τιμή spot του Ether, του δεύτερου ισχυρότερου κρυπτονομίσματος πίσω από το bitcoin, εισήχθησαν την Τρίτη στη Wall Street, ενώ το ηλικίας έξι ετών Grayscale Ethereum Trust –  με περιουσιακά στοιχεία 8,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μετατράπηκε από μια δομή κλειστού τύπου σε ETF. Η μετατροπή αυτή πάντως οδήγησε σε καθαρές εκροές 484 εκατομμυρίων δολαρίων, μειώνοντας έτσι τo τελικό αποτέλεσμα για τα εννέα ETFs την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.

Συνολικά, μερίδια αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων διαπραγματεύτηκαν στα εννέα spot ETFs του Ether, των οποίων η κυκλοφορία έρχεται έξι μήνες αφότου οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ επέτρεψαν αντίστοιχα προϊόντα και για το Bitcoin. Τα τελευταία έχουν προκαλέσει καθαρές εισροές άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

«Οι ροές είναι σύμφωνες με τις προσδοκίες μας», δήλωσε η Vivien Wong , συνεργάτης στον επενδυτή κρυπτογράφησης HashKey Capital, η οποία αναμένει 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια καθαρών εισροών για τα χαρτοφυλάκια Ether τους επόμενους έξι μήνες.

Διαβάστε επίσης

CrowdStrike: Σφάλμα στη διαδικασία ποιοτικού ελέγχου προκάλεσε το τεχνολογικό blackout

Εφραίμογλου: «Να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση για την απαίτηση επιστροφής μέρους της κρατικής βοήθειας για την ηλεκτρική ενέργεια»

Μάκης Βορίδης: Η Κομισιόν αναγνωρίζει μεγάλη πρόοδο στην Ελλάδα