• Cryptocurrencies

    Δίκη Sam Bankman-Fried: Αυτό ήταν μακράν το μεγαλύτερο λάθος που έκανα με την FTX

    • NewsRoom
    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried

    Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried


    Στην παραδοχή «μιας σειράς από λάθη» προχώρησε κατά την απολογία του ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried (SBF), ο οποίος ωστόσο αρνήθηκε πως εξαπάτησε τους πελάτες του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων.

    Ο  Bankman-Fried υποστήριξε στο δικαστήριο πως τόσο αυτός όσο και οι συνιδρυτές του ανταλλακτηρίου πίστευαν ότι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το καλύτερο προϊόν στην αγορά, ωστόσο στην πραγματικότητα αποδείχθηκε «το αντίθετο». Παραδέχθηκε επίσης πως η κατάρρευση της FTX τον περασμένο Νοέμβριο «τραυμάτισε πολλούς ανθρώπους».

    Μιλώντας στους ενόρκους, αναφέρθηκε στην ίδρυση της FTX και της Alameda Research, αλλά και τη διαχείρισή τους. «Έκανα μια σειρά από μικρά λάθη και μια σειρά από μεγαλύτερα λάθη», δήλωσε, ενώ το «μακράν μεγαλύτερο» από αυτά ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο πως «δεν είχαμε μια ειδική ομάδα διαχείρισης κινδύνου . . . και υπήρξαν σημαντικές παραλείψεις».

    Όπως είπε για την ίδρυση της Alameda, είχε εντοπίσει τον ενθουσιασμό που υπήρχε για την αγορά και πώληση ψηφιακών νομισμάτων και την απουσία των τραπεζών και των μεσιτών. Παραδέχθηκε πως εκείνη την εποχή δεν είχαν «απολύτως καμία ιδέα πώς λειτουργούσαν τα κρυπτονομίσματα», ωστόσο είχε παρατηρήσει πως υπήρχαν πολύ μεγάλες ευκαιρίες αμπρπιτράζ.

    H δίκη συνεχίζεται.

    Διαβάστε επίσης

    Δίκη FTX: H Έλισον κατηγόρησε τον Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ πως χρησιμοποίησε κεφάλαια των χρηστών του ανταλλακτηρίου

    FTX: Το «σκάνδαλο Enron», το πρώην παιδί θαύμα και ο μάρτυρας-κλειδί στην πολύκροτη δίκη

    Σαμ Μπάνκμαν-Φράιντ: Ξεκινά η δίκη του πρώην δισεκατομμυριούχου για το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ