Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Crypto: Πώς η βιομηχανία έχασε 270 δισ. δολάρια μέσα σ’ ένα 24ωρο

Bitcoin

Bitcoin

Κατέρρευσε η αγορά των κρυπτονομισμάτων, υπό το βάρος των διογκούμενων ανησυχιών για ύφεση.

Με επίκεντρο την πορεία του Bitcoin, το οποίο κατέγραψε απώλειες της τάξης του 11%, και του Ether κατά 21%, η συνολική αξία των κρυπτονομισμάτων βούλιαξε χάνοντας 270 δισ. δολάρια μέσα σ’ ένα 24ωρο σύμφωνα με στοιχεία της CoinGecko.

Η τιμή του Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Φεβρουάριο με το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο να διαπραγματεύεται περίπου στα 54.000 δολάρια. Εξακολουθεί βέβαια να έχει σημειώσει άνοδο σχεδόν 23% φέτος.

Η τιμή του ether, του εγγενούς token που στηρίζει την αλυσίδα μπλοκ ethereum, έπεσε στα 2.300 δολάρια και έχει διαγράψει τα κέρδη του για το έτος. Το token BNB της Binance σημείωσε πτώση άνω του 15% και το solana διαπραγματεύεται κατά 10% χαμηλότερα.

Η τελευταία κατάρρευση στην βιομηχανία των crypto θα γίνει αισθητή από μία μεγάλη βάση επενδυτών, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδωσε νωρίτερα φέτος το πράσινο φως για την ίδρυση ETFs για Bitcoin και Ether, με πληθώρα επενδυτών, που δεν ήταν εξοικειωμένοι με τα κρυπτονομίσματα να μπαίνουν στη νέα αγορά, η οποία κρίθηκε πιο ασφαλής.

Διαβάστε επίσης:

Αυγουστιάτικο sell-off στις παγκόσμιες αγορές – Κατρακύλα σε ευρωπαϊκά και ασιατικά χρηματιστήρια

Χρηματιστήριο Αθηνών: Στις κορυφές της παγκόσμιας κατάταξης των αγορών τον Ιούλιο 2024

Χρηματιστήριο: Οι 12 μετοχές που πάτησαν το sell οι ξένοι και γιατί