• Cryptocurrencies

    Crypto.com: Καταθέτει αγωγή κατά της SEC μετά από ειδοποίηση της δεύτερης

    • NewsRoom

    Kris Marszalek, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Crypto.com


    Η Crypto.com κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ μετά τη λήψη ειδοποίησης της SEC που υποδεικνύει την πρόθεση της ρυθμιστικής αρχής να μηνύσει το ανταλλακτήριο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων για τη λειτουργία του ως μη εγγεγραμμένου χρηματιστή-διαπραγματευτή και πρακτορείου εκκαθάρισης τίτλων.

    Η αγωγή υποστηρίζει ότι η ρυθμιστική αρχή «επέκτεινε μονομερώς τη δικαιοδοσία της πέρα από τα νόμιμα όρια και ξεχωριστά ότι η SEC έχει θεσπίσει έναν παράνομο κανόνα ότι οι συναλλαγές σε σχεδόν όλα τα κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία είναι συναλλαγές τίτλων ανεξάρτητα από τον τρόπο πώλησής τους», σύμφωνα με δήλωση της Τρίτης.

    Η SEC δεν σχολιάζει την ύπαρξη ή μη μιας πιθανής έρευνας, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

    Η ειδοποίηση αποτελεί την τελευταία σε μια σειρά από ενέργειες επιβολής που έχει ασκήσει η SEC κατά της βιομηχανίας κρυπτογράφησης τα τελευταία χρόνια. Εταιρείες όπως η Kraken, η Coinbase, η Consensys και η Uniswap υπήρξαν στο παρελθόν στόχοι τέτοιων ειδοποιήσεων ή αγωγών, ενώ ορισμένες εξακολουθούν να εμπλέκονται σε νομικές διαδικασίες.

    «Η μη εξουσιοδοτημένη υπέρβαση της SEC και η παράνομη θέσπιση κανόνων σχετικά με την κρυπτογράφηση πρέπει να σταματήσει», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της Crypto.com Kris Marszalek στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

     

    Η Crypto.com, η οποία επισήμως ονομάζεται Foris DAX Inc., αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω την αγωγή. Η Crypto.com ιδρύθηκε το 2016 στο Χονγκ Κονγκ και μετονομάστηκε σε Crypto.com το 2018 μετά από αγορά του domain. Ο Marszalek δήλωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg νωρίτερα φέτος ότι η πλατφόρμα του έχει περισσότερους από 80 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες.

    Η αγωγή επιδιώκει να εμποδίσει την SEC να «επεκτείνει παράνομα τη δικαιοδοσία της για να καλύψει τις πωλήσεις στη δευτερογενή αγορά ορισμένων token του δικτύου που πωλούνται στην πλατφόρμα της Crypto.com». Το CRO, το token της Crypto.com, υποχώρησε κατά 7,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία του tracker CoinGecko.

    Η μονάδα Crypto.com Derivatives North America της εταιρείας κατέθεσε επίσης αίτηση στην Commodities Futures Trading Commission και στην SEC, ζητώντας να επιβεβαιωθεί με κοινή ερμηνεία ότι ορισμένα παράγωγα προϊόντα κρυπτογράφησης ρυθμίζονται αποκλειστικά από την CFTC.

    «Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπουμε πολλές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης να γυρίζουν το τραπέζι και να μηνύουν προληπτικά την SEC», έγραψε στο X ο Michael Selig, εταίρος της Willkie Farr & Gallagher LLP, σχολιάζοντας την αγωγή της Crypto.com.

    Διαβάστε επίσης:

    Γαλλία: Απαγορεύτηκε η είσοδος στον γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    Kering: Νέος CEO της Gucci o Στέφανο Καντίνο

    Μπενιαμίν Νετανιάχου: Λέει ότι “εξοντώθηκαν” οι πιθανοί διάδοχοι του ηγέτη της Χεζμπολάχ



    ΣΧΟΛΙΑ