Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Βουτιά 5% αναμένοντας την απόφαση της SEC

Bitcoin σε πτώση

Βουτιά της τάξης του 5% καταγράφει την Τρίτη το Bitcoin, αφήνοντας πίσω του τα κέρδη που είχε μαζέψει από την έναρξη της χρονιάς.

Το διασημότερο κρυπτονόμισμα είδε την τιμή του να υποχωρεί νωρίτερα κατά 5,5% στα 42,422 δολάρια, ενώ το Ethereum σημειώνει απώλειες 5,7% στα 2.223 δολάρια.

Το Bitcoin είχε σκαρφαλώσει την Τρίτη στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022, στα 45.913,30 δολάρια.

Η βουτιά του κρυπτονομίσματος ακολουθεί τις πιέσεις που δέχονται οι τεχνολογικές μετοχές από την άνοδο των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, ενώ έρχεται λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για την τύχη των ETFs (διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια) που συνδέονται με τις τιμές spot του Bitcoin.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι σήμερα η SEC επιτρέπει να λειτουργούν μόνο ETF που συνδέονται με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Bitcoin, ενώ έχει εκφράσει τις διαφωνίες της για αυτά που συνδέονται με την τιμή spot, για λόγους ασφάλειας. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα έχουν αναπτερωθεί οι ελπίδες των επενδυτών της αγοράς για μια θετική απόφαση από την ρυθμιστική αρχή.

Οι ελπίδες αυτές έχουν οδηγήσει το bitcoin σε ισχυρή άνοδο 12% τον μήνα Δεκέμβριο ενώ στο σύνολο του 2023 έκλεισε με άλμα 157%. Ωστόσο, καθώς η κρίσιμη ημερομηνία της 10ης Ιανουαρίου πλησιάζει, κατά την οποία η SEC θα ανακοινώσει την απόφασή της, οι ανησυχίες επιστρέφουν στην αγορά.

Διαβάστε επίσης

Bitcoin: Το στοίχημα του ETF και η πρόβλεψη για ράλι 1.000%

Bitcoin: Σκαρφάλωσε στα $45.000 για πρώτη φορά μετά τον Απρίλιο του 2022

Bitcoin: H Cathie Wood πουλά 2,5 εκατ. μετοχές του Grayscale Bitcoin Trust λίγο πριν την κρίσιμη απόφαση της SEC