Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Βαδίζει στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2023

Το bitcoin φλερτάρει με ένα ανοδικό σερί που σημείωσε τελευταία φορά πριν από ένα χρόνο, με φόντο το ρεκόρ που σημείωσαν στο ντεμπούτο τους τα ETFs που επενδύουν στο κρυπτονόμισμα.

Το ψηφιακό νόμισμα αυξήθηκε περίπου 1% νωρίτερα και διαπραγματεύονταν στα 48.436 δολάρια, βαδίζοντας στην έβδομη συνεχόμενη ημέρα κερδών, που θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο σερί ανόδου από τον Ιανουάριο του 2023, αν συνεχίσει να ενισχύεται, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Εννέα νέα ETFs που επενδύουν στο bitcoin άρχισαν να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ στις 11 Ιανουαρίου και έχουν προσελκύσει επενδυτικές εισροές άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι στιγμής.

Δύο από αυτά, της BlackRock και της Fidelity Investments, είναι τα πιο επιτυχημένα με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που συγκέντρωσαν μετά από ένα μήνα διαπραγμάτευσης, έγραψαν σε σημείωμα οι αναλυτές της Bloomberg Intelligence, Eric Balchunas και James Seyffart.

Υπάρχουν ενδείξεις «αυξανόμενης μετακίνησης θεσμικών κεφαλαίων στη συγκεκριμένη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg η Caroline Bowler, διευθύνουσα σύμβουλος στην πλατφόρμα crypto BTC Markets Pty.

Το Bitcoin κοντά στο μεγαλύτερο ανοδικό σερί από τον Ιανουάριο του 2023

Το Greyscale Bitcoin Trust, το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο του bitcoin, με διάρκεια ζωής άνω των 10 ετών, μετατράπηκε σε ETF την ίδια ημέρα που κυκλοφόρησαν τα νέα funds. Η εκροή άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το όχημα της Grayscale επιβραδύνεται, ενώ τα 10 νέα ETFs έχουν προσελκύσει συνολικά καθαρά κεφάλαια 2,8 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τις εισροές στα ETFs, η ψυχολογία των επενδυτών για το Bitcoin είναι «συνήθως θετική» κατά τη διάρκεια των διακοπών του Νέου Σεληνιακού Έτους που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Ασία, έγραψε σε σημείωμα η Fundstrat Global Advisors.

Η διαφημιστική εκστρατεία για τα ETFs τροφοδότησε την ανάκαμψη του Bitcoin πέρυσι, οδηγώντας για λίγο το κρυπτονόμισμα πάνω από τα 49.000 δολάρια, την ημέρα που άρχισε η διαπραγμάτευση τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα πολυήμερο selloff αξίας 10.000 δολαρίων, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα κέρδη τους και περίμεναν να δουν την πορεία των νέων ETFs.

Η νέα ανοδική κίνηση φέρνει το κορυφαίο κρυπτονονόμισμα πιο κοντά στα επίπεδα των 50.000 δολαρίων, στα οποία βρέθηκε τελευταία φορά το 2021.

Ωστόσο, το bitcoin παραμένει περίπου 20.000 δολάρια χαμηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ που κατέγραψε το 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Bitcoin: Επιστρέφει στα 45.000 δολάρια – Σταθερές εισροές στα ETFs

Γερμανία: Οι εισαγγελείς κατάσχεσαν 50.000 Bitcoins αξίας 2,1 δισ. δολάρια από παράνομη πλατφόρμα

BlackRock: Έσπασε το φράγμα του 1 δισ. για το Bitcoin ETF – Οι νικητές και οι χαμένοι