Το ανοδικό ράλι του Bitcoin εξασθένισε την Τετάρτη, καθώς η πτώση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποδηλώνει ότι η διήμερη άνοδος των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου φρενάρει.

Το μεγαλύτερο σε αξία κρυπτονομίσμα του κόσμου υποχώρησε νωρίτερα κατά 1% περίπου και διαπραγματεύονταν στα 20.160 δολάρια, ωστόσο, στη συνέχεια κινήθηκε και πάλι ανοδικά μέχρι τα 20.200 δολάρια. Τα Ether, Cardano και Solana επίσης οπισθοχώρησαν.

Τα ψηφιακά νομίσματα κινήθηκαν έντονα ανοδικά ακολουθώντας τα άλλα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου στην αρχή της εβδομάδας, με μοχλό τις εικασίες ότι η κορύφωση του παγκόσμιου κύματος νομισματικής σύσφιξης είναι κοντά. Ωστόσο, ο υψηλός πληθωρισμός έχει αποδειχθεί επίμονος και οι προηγούμενες περίοδοι αισιοδοξίας τείνουν να εξασθενήσουν σε μία δύσκολη χρονιά για πολλούς επενδυτές.

«Οι αγορές crypto εξακολουθούν να συμβαδίζουν με τις παραδοσιακές αγορές», έγραψε ο Walter Teng, υπεύθυνος στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat, σε ένα σημείωμα την Τρίτη.

Bitcoin has history of short-term weakness after breaching upper Bollinger band

Ένα τεχνικό σήμα γύρω από το Bitcoin, το οποίο έχει χάσει περίπου 56% φέτος, εφιστά την προσοχή. Πρόκειται για τον δείκτη Bollinger Βands, που αναλύει την μεταβλητότητα.

Το token έχει παραβιάσει την ανώτερη ζώνη του Bollinger και τις προηγούμενες φορές που το έκανε το περασμένο έτος, έπεσε κατά μέσο όρο 12% τις επόμενες 20 ημέρες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Το Dogecoin πραγματοποίησε ράλι που πυροδότησε η αναβίωση της προσφοράς των 44 δισ. δολαρίων του Elon Musk για την εξαγορά του Twitter. Το νόμισμα meme που δημιουργήθηκε αρχικά ως αστείο το 2013 αυξήθηκε κατά περίπου 9% τις τελευταίες 24 ώρες.

Νωρίτερα ενισχύονταν κατά 7,46%, στα 0,064949 δολάρια.

Διαβάστε ακόμη:

To ράλι στις αγορές έδωσε ώθηση το Bitcoin- Ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια

Το bitcoin γίνεται όλο και πιο ενεργειακά επιβαρυντικό – Γιατί καταναλώνει περισσότερο ρεύμα από όσο όλη η Ελλάδα