Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβριο από το 2013 – Άνοδος άνω του 10%

Bitcoin

Το Bitcoin βρίσκεται σε πορεία για τον πιο κερδοφόρο Σεπτέμβρη από το 2013, καθώς το παγκόσμιο κύμα μειώσεων επιτοκίων, με κυρίαρχη την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, βοηθά το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο να κινηθεί υψηλότερα σε έναν παραδοσιακά πτωτικό μήνα.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το bloomberg, το κρυπτονόμισμα έχει αυξηθεί πάνω από 10% τον τρέχοντα μήνα, έναντι μέσης πτώσης 5,9% που κατέγραφε κάθε Σεπτέμβριο κατά την τελευταία δεκαετία.

Ο δείκτης των μικρότερων νομισμάτων έχει αναρριχηθεί περισσότερο από 20%, σημάδι ότι οι χαλαρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες τονώνουν τα υψηλού ρίσκου τμήματα της αγοράς crypto.

Η Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας μείωσαν το κόστος δανεισμού τον Σεπτέμβριο για να στηρίξουν την οικονομική ανάπτυξη.

Οι επενδυτές αντέδρασαν στις πιο χαλαρές νομισματικές συνθήκες, δίνοντας ώθηση σε όλα, από τις μετοχές μέχρι τον χρυσό, προσδοκώντας περαιτέρω κίνητρα στο μέλλον.

Το Bitcoin έχει έναν από τους καλύτερους Σεπτέμβρηδες όλων των εποχών |

«Η συσχέτιση του Bitcoin με τη νομισματική πολιτική εξακολουθεί να είναι υψηλότερη σε σχέση με τη Fed», δήλωσε ο Sean McNulty, επικεφαλής συναλλαγών στην Arbelos Markets. «Η χαλάρωση άλλων κεντρικών τραπεζών βοηθά επίσης».

Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο έως και 1,2% την Παρασκευή, αλλάζοντας χέρια, νωρίτερα, στα 65.334 δολάρια.

Έχει αυξηθεί κατά 56% το 2024, βοηθούμενο από τις εισροές στα αμερικανικά ETFs που επενδύουν στο Bitcoin, αλλά απέχει από το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων που σημείωσε τον Μάρτιο.

Το επίπεδο των 65.000 δολαρίων μπορεί να αποδειχθεί ισχυρό για λίγες ώρες λόγω της λήξης μεγάλου αριθμού συμβολαίων δικαιωμάτων προαίρεσης την Παρασκευή, δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets.

Οι κερδοσκόποι τροφοδοτούν τα υπερβολικά κέρδη στα πιο ριψοκίνδυνα μικρότερα tokens

Η αποτυχία να ξεπεράσει «με αποφασιστικότητα» τα 65.000 δολάρια θα μπορούσε να προμηνύσει μια πιο αδύναμη περίοδο για το token, σύμφωνα με σημείωμα του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης Kraken.

Εκτός από τη νομισματική πολιτική, ο κλάδος των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων αναμένει την εξέλιξη της προεκλογικής κούρσας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Πολλά στελέχη προβλέπουν βελτίωση του κλίματος όταν θα υπάρξουν πιο σαφείς αμερικανικές ρυθμίσεις για την αγορά crypto κατά τους μήνες μετά την ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης:

FTX: Ποινή κάθειρξης 2 ετών και $11 δισ. για το «δεξί χέρι» του φυλακισμένου Sam Bankman Fried

Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ “πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων”

Απάτες με Bitcoin ATM: Πώς κατάφεραν να «βουτήξουν» $65 εκατ. το α’ εξάμηνο του 2024