Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Bloomberg

Bitcoin: Σε υψηλό 6 εβδομάδων μετά την ομιλία Τραμπ

Bitcoin σε πτώση

Εκτοξεύτηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου το Bitcoin, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ τοποθετήθηκε υπέρ της κρυπτογράφησης και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο έως και 2,6% σήμερα Δευτέρα στα 69.462 δολάρια στις 11:40 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, άνοδο κατέγραψαν και τα μικρότερα tokens, όπως το Ether, το Solana και το Dogecoin.

Υπενθυμίζεται ότι ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ, μετατράπηκε χθες Σάββατο σε ιεροκήρυκα των κρυπτονομισμάτων, υποσχόμενος πως εάν επανεκλεγεί στον Λευκό Οίκο για δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο, θα είναι ο «πρόεδρος υπέρ της καινοτομίας και υπέρ του bitcoin που χρειάζεται η Αμερική».

«Το bitcoin αντιπροσωπεύει την ελευθερία, την κυριαρχία και την ανεξαρτησία έναντι του κρατικού καταναγκασμού και του ελέγχου της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνεδρίου του τομέα των κρυπτονομισμάτων στη Νάσβιλ (Τενεσί).

Ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου υποσχέθηκε πως αν επικρατήσει, όχι μόνο θα «κρατήσει το 100%» των bitcoin που διακρατεί «η αμερικανική κυβέρνηση», αλλά θα αναγορεύσει το ψηφιακό νόμισμα σε «σκληρό πυρήνα των εθνικών στρατηγικών αποθεμάτων».

«Αυτή θα είναι η πολιτική της κυβέρνησής μου», διαβεβαίωσε, παροτρύνοντας τους Αμερικανούς κατόχους κρυπτονομισμάτων «να μην πουλήσουν ποτέ» τα bitcoins τους.

Ο Ρεπουμπλικάνος άλλαξε μάλλον πρόσφατα γνώμη για τους πόρους αυτής της άυλης φύσης: είχε τοποθετηθεί εναντίον των κρυπτονομισμάτων όταν ήταν πρόεδρος.

«Αν δεν υιοθετήσουμε τα κρυπτονομίσματα και την τεχνολογία του bitcoim, θα το κάνει η Κίνα», επανέλαβε, αναφέροντας ότι «Η μοίρα της Αμερικής είναι να ηγείται, να ξεπερνά τους αντιπάλους της και δεν θα εκχωρήσουμε τις βιομηχανίες μας σε κανέναν».

Στο μεταξύ, η συνεδρίαση της Fed αργότερα αυτή την εβδομάδα αναμένεται να θέσει τις βάσεις για την έναρξη ενός κύκλου μείωσης των επιτοκίων, μια προοπτική που ανέβασε το κλίμα στις αγορές.

Σημειώνεται ότι το Bitcoin βρίσκεται περίπου 4.400 δολάρια κάτω από το ρεκόρ των σχεδόν 74.000 δολαρίων που σημειώθηκε τον Μάρτιο.

Διαβάστε επίσης: 

Τραμπ: «Το bitcoin θα γίνει ο σκληρός πυρήνας των στρατηγικών αποθεμάτων μας»

Apple: Kαθυστερεί η ανάπτυξη των νέων λειτουργιών AI στο λογισμικό του iPhone

CMA CGM: Κέρδη 661 εκατ. δολάρια στο εξάμηνο