Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Κέρδη 13% σε επτά ημέρες – Η αγορά crypto ποντάρει στην νίκη του Τραμπ

Τραμπ

Ντόναλντ Τραμπ

Το ράλι του Bitcoin βρίσκεται στο προσκήνιο, καθώς ορισμένοι επενδυτές θεωρούν την άνοδο του κρυπτονομίσματος ως σημάδι ότι οι αγορές αναμένουν νίκη του φιλικά προσκείμενου προς τα crypto, Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Ντόναλντ Τραμπ, στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο έχει σημειώσει άνοδο περίπου 13% τις τελευταίες επτά ημέρες, ξεπερνώντας σε απόδοση τον παγκόσμιο δείκτη μετοχών και τον χρυσό.

Ο δισεκατομμυριούχος Stan Druckenmiller ανέφερε τα κρυπτονομίσματα ως μία από τις ενδείξεις ότι οι αγορές προεξοφλούν μια νίκη του πρώην προέδρου.

Ο Τραμπ έχει υποσχεθεί να κάνει τις ΗΠΑ πρωτεύουσα της κρυπτογράφησης διεθνώς, καθώς διεκδικεί ψήφους σε μια αμφίρροπη κούρσα με την αντιπρόεδρο των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις.

Το Bitcoin σημειώνει τον Οκτώβριο καλύτερη απόδοση από τα άλλα περιουσιακά στοιχεία

Η άνοδος του Bitcoin ήρθε παράλληλα με τις μετατοπίσεις των προβλέψεων για τα αποτελέσματα των εκλογών, στις αγορές στοιχημάτων.

Οι πιθανότητες του Τραμπ στην πλατφόρμα Polymarket αυξήθηκαν στο 58%, ενώ οι πιθανότητες του Χάρις έπεσαν στο 41%. Στην PredictIt, οι πιθανότητες του Τραμπ είναι στο 54%, έναντι 49% για τον Χάρις.

Εισροές στα ETF

«Ο ενθουσιασμός από τα προγνωστικά οδηγεί σε υψηλά επίπεδα μεταβλητότητας και σε ράλι στις τιμές spot του Bitcoin», δήλωσε η Arisa Toyosaki, συνιδρύτρια της Cega, μιας εταιρείας παροχής υπηρεσιών παραγώγων κρυπτογράφησης. «Οι πρόσφατες σημαντικές εισροές στα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) που επενδύουν στο Bitcoin τροφοδοτούν επίσης το ράλι».

Οι καθαρές εισροές σε 12 αμερικανικά ETF του Bitcoin έχουν ξεπεράσει τα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 11 Οκτωβρίου. Το token είχε ελάχιστες μεταβολές και διαμορφώνονταν περίπου στα 67.260 δολάρια νωρίτερα. Το Μάρτιο είχε καταγράψει ρεκόρ, στα 73.798 δολάρια.

Ενώ οι αγορές προβλέψεων έχουν κινηθεί υπέρ του Τραμπ, η διαφορά στις περισσότερες δημοσκοπήσεις είναι εντός του περιθωρίου σφάλματος, ενώ απομένουν λιγότερες από τρεις εβδομάδες για την ημέρα των εκλογών.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ κατά περίπου 1,6 ποσοστιαίες μονάδες στον μέσο όρο των εθνικών δημοσκοπήσεων της Real Clear Politics. Ο Τραμπ προηγείται με λιγότερο από μία ποσοστιαία μονάδα στην αντίστοιχη μέτρηση για τις πολιτείες που δίνουν μάχη.

Η θέση της Χάρις

Η Χάρις έχει υιοθετήσει μια διαφοροποιημένη θέση σχετικά με την αγορά crypto, δεσμευόμενη να υποστηρίξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία καθώς και την ανάπτυξη του κλάδου υπό κατάλληλες εγγυήσεις.

Η θέση της προκάλεσε μια έκρηξη αισιοδοξίας μεταξύ των traders κρυπτογράφησης, καθώς έρχεται σε αντίθεση με την αυστηρή πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Οι πιθανότητες νίκης του Τραμπ έχουν αυξηθεί στην αγορά στοιχημάτων

Ο ενθουσιασμός του Τραμπ για τα κρυπτονομίσματα αποτελεί αναδίπλωση της προηγούμενης στάσης του απέναντι στον κλάδο, τον οποίο κάποτε είχε “απάτη”. Οι εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων έχουν αναδειχθεί σε σημαίνοντες παίκτες των εκλογών μέσω μεγάλων δωρεών που κάνουν στις επιτροπές πολιτικής δράσης, επιδιώκοντας φιλικότερους κανονισμούς.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg την Τετάρτη, ο Druckenmiller δήλωσε ότι η αγορά κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 ημερών φαινόταν «πολύ πεπεισμένη» για τη νίκη του Τραμπ. «Μπορείτε να το δείτε στις τραπεζικές μετοχές, μπορείτε να το δείτε στην κρυπτογράφηση», είπε.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin – Τι υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του HBO

Crypto.com: Καταθέτει αγωγή κατά της SEC μετά από ειδοποίηση της δεύτερης