• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Φλερτάρει με τα 70.000 δολάρια – Εισροές 2,4 δισ. δολ. στα ETFs

    • Bloomberg


    Το Bitcoin πλησίασε τα 70.000 δολάρια τη Δευτέρα, καθώς η εκτίναξη των εισροών στα ETFs του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος του κόσμου για το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο και η αισιοδοξία για τις προοπτικές των κανονισμών στις ΗΠΑ στηρίζουν το θετικό κλίμα.

    Το κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 1% και διαπραγματευόταν νωρίτερα στα 69.032,93 δολάρια. Τα μικρότερα tokens, όπως το δεύτερο στην κατάταξη Ether και το Solana, κινούνταν σε ένα στενό εύρος τιμών.

    Τα αμερικανικά spot bitcoin ETF είχαν καθαρές εισροές σχεδόν 2,4 δισ. δολαρίων τις έξι ημέρες έως τις 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Γεγονός που αποδίδεται εν μέρει στις προσδοκίες ότι οι αμερικανικοί ρυθμιστικοί κανόνες για την αγορά crypto θα γίνουν πιο φιλικοί μετά τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

    Prospect of Friendlier US Crypto Rules Boosts Bitcoin
    Η προοπτική φιλικότερων αμερικανικών κανόνων για τα κρυπτονομίσματα ενισχύει το Bitcoin

    Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει υπέρμαχος της αγοράς crypto, sε τέτοιο βαθμό που το Bitcoin θεωρείται ως το λεγόμενο “εμπόριο” του Τραμπ.

    Η αντίπαλος των Δημοκρατικών, αντιπρόεδρος Kάμαλ Χάρις έχει υποσχεθεί να στηρίξει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τον κλάδο. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την καταστολή του τομέα υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν.

    Οι δύο βασικές τάσεις της αγοράς είναι οι εκλογές και το παγκόσμιο μακροοικονομικό περιβάλλον, σύμφωνα με τον David Lawant, επικεφαλής ανάλυσης της εταιρείας crypto, FalconX.

    Η αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης του Bitcoin δείχνει ότι «η μελλοντική μεταβλητότητα είναι έντονα συγκεντρωμένη γύρω από την ημέρα των εκλογών και κάπως υποτονική πριν από αυτές και για κάποιο χρονικό διάστημα μετά από αυτές», έγραψε σε σημείωμά του.

    Το Bitcoin σημείωσε άνοδο σχεδόν 10% στις επτά ημέρες μέχρι την Κυριακή, καταγράφοντας την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοση του κρυπτονομίσματος εδώ και περισσότερο από ένα μήνα.

    Η ζήτηση για ETF βοήθησε το token να φτάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο. Το ράλι ξεθώριασε και το Bitcoin διαπραγματεύτηκε για τελευταία φορά πάνω από τα 70.000 δολάρια τον Ιούνιο.

    Διαβάστε επίσης:

    ΗΠΑ: Συνελήφθη 25χρονος για την κυβερνοεπίθεση σε λογαριασμό της SEC στο Χ που εκτόξευσε το bitcoin

    Αυτός είναι ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin – Τι υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του HBO

    Ντόναλντ Τραμπ: Θέλει να κάνει τις ΗΠΑ “πρωτεύουσα των κρυπτονομισμάτων”



    ΣΧΟΛΙΑ