Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Φλερτ με τα 65.000 δολάρια δια χειρός Πάουελ

Bitcoin

Το Bitcoin άγγιξε τα 65.000 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες, λαμβάνοντας ώθηση από την αναζωπύρωση της ζήτησης για τα αμερικανική ETFs, εν μέσω των ενδείξεων ότι η Fed πρόκειται να χαλαρώσει τη νομισματική της πολιτική.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο 1,2% στα 65.030 δολάρια τη Δευτέρα, προτού υποχωρήσει στα 63.926 δολάρια αργότερα. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε κέρδη 7,4%, την μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τα μέσα Ιουλίου.

Η ομιλία του Πάουελ έδωσε ώθηση το Bitcoin

Ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έδωσε την Παρασκευή την πιο σαφή ένδειξη ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε πορεία μείωσης των επιτοκίων μετά από το υψηλό άνω των δύο δεκαετιών στο οποίο διαμορφώνονται, προμηνύοντας ένα ευνοϊκότερο σκηνικό ρευστότητας για τις παγκόσμιες αγορές.

Το σήμα του Πάουελ πυροδότησε καθαρή εισροή 252 εκατ. δολαρίων -την υψηλότερη εδώ και περισσότερο από ένα μήνα- σε μια ομάδα δώδεκα αμερικανικών spot-Bitcoin ETF την ίδια ημέρα, όπως δείχνουν τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg. Τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν προσελκύσει εισροές για επτά συνεχόμενες ημέρες.

«Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Fed», δήλωσε η Cici Lu McCalman, ιδρύτρια της εταιρείας συμβούλων blockchain, Venn Link Partners, προσθέτοντας ότι μια μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο μπορεί να δώσει και πάλι ώθηση στο Bitcoin.

Τα αμερικανικά ETFs που επενδύουν στο Bitcoin, είχαν τις υψηλότερες εισροές εδώ και πάνω από ένα μήνα

Σε αντίθεση με τα χαρτοφυλάκια Bitcoin, μια τα αμερικανική ETFs που επενδύουν στο Ether είχαν καθαρές εκροές στις 23 Αυγούστου. Επίσης, το κρυπτονόμισμα Ether κινούνταν πτωτικά την Δευτέρα, καταγράφοντας απώλειες έως και 1,7%.

Τα υπόλοιπα σημαντικά tokens σημείωσαν οριακές μεταβολές.

Το Toncoin, ένα κρυπτονόμισμα από ένα blockchain που συνδέεται με την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, υπέστη απώλειες μετά την σύλληψη του συνιδρυτή της τελευταίας, Pavel Durov, στη Γαλλία.

Διαβάστε επίσης:

Telegram: Ο Πάβελ Ντούροφ «δεν έχει τίποτα να κρύψει» – Παρατείνεται η κράτησή του στη Γαλλία

Αναμονή στις αγορές: Η ένταση στη Μέση Ανατολή μειώνει την ανοδική διάθεση λόγω Fed

Τι κρύβει η «λάμψη» του χρυσού και τα «στοιχήματα» για τα 3.000 δολάρια