ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου αντέδρασε μετά από το τριήμερο απωλειών και σημείωσε άνοδο μέχρι 2,9%, στα 42.132 δολάρια. Νωρίτερα υποχώρησε έως και 3,2% στα 39,625 δολάρια. Τα υπόλοιπα tokens, συμπεριλαμβανομένων των Ether, Solana και Litecoin ήταν ελαφρώς χαμηλότερα τις τελευταίες 24 ώρες.
Ο φόβος μετάδοσης της κρίσης χρέους του κινεζικού κολοσσού Evergrande και οι προσδοκίες ότι η επικείμενη συνεδρίαση της Fed θα σηματοδοτήσει μείωση των αγορών περιουσιακών στοιχείων αργότερα φέτος, καθιστούν διστακτικούς τους επενδυτές.
H ανακοίνωση της συμφωνίας για την καταβολή των τόκων δύο ομολόγων της Evergrande, αν και αόριστα διατυπωμένη, και μια ένεση ρευστότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, φάνηκε να περιορίζει κάποιες, αλλά σε καμία περίπτωση όλες, τις ανησυχίες των επενδυτών.
Στόχος τα 46.000 δολάρια
Η αντίδραση των τιμών «καταδεικνύει ότι το Bitcoin δεν είναι ανεπηρέαστο από το selloff των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου των παραδοσιακών αγορών”, δήλωσε ο Antoni Trenchev, συνιδρυτής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων Nexo. «Το Bitcoin πρέπει να κατακτήσει ξανά τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών στα 46.000 δολάρια και να εδραιωθεί σε αυτά τα επίπεδα για να επιστρέψουν όλοι οι επενδυτές”.
Σε μια συζήτηση για τα κρυπτονομίσματα την Τρίτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, δήλωσε ότι οι προηγούμενες περιπτώσεις τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων που προσέφεραν ιδιωτικές μορφές χρήματος απέτυχαν.
Ο Γκένσλερ επανέλαβε ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν δώσει στην επιτροπή μεγάλη εξουσία στα ψηφιακά νομίσματα. Είπε επίσης ότι υπάρχουν ορισμένα «κενά» στην εποπτεία των κρυπτονομισμάτων, που το Κογκρέσο θα μπορούσε να βοηθήσει να κλείσουν, όπως η υιοθέτηση ρυθμίσεων που θα διέπουν τα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων,
Στο μεταξύ, οι αμερικανικές αρχές που κάποτε αποτελούσαν την μεγάλη ελπίδα της αγοράς κρυπτονομισμάτων, προχωρούν τώρα σε ισχυρές προειδοποιήσεις ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία κινδυνεύει να επαναλάβει την τοξική κουλτούρα που υπήρχε πριν από την οικονομική κρίση του 2008.