• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Χάνει την δυναμική του – Βουτιά κάτω από τα 60.000 δολάρια

    • Bloomberg


    Το Bitcoin σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση του από τις αρχές Αυγούστου, στο πλαίσιο της ευρύτερης υποχώρησης των τιμών των κρυπτονομισμάτων και της βουτιάς του Ether.

    Το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα κατέγραψε απώλειες πάνω από 6%, σημειώνοντας την πιο απότομη πτώση από αυτή της 5ης Αυγούστου, προτού ανακτήσει μέρος των ζημιών και διαπραγματεύονταν νωρίτερα στα 59.375 δολάρια.

    Το Ether σημείωσε βουτιά άνω του 7% αλλά και αυτό περιόρισε τις απώλειες και διαπραγματεύεται περίπου στα 2.478 δολάρια.

    Bitcoin Dips Below $60,000 as Powell Bump Unwinds
    Το Bitcoin βυθίζεται κάτω από τα 60.000 δολάρια

    Τα σημαντικότερα tokens υποχωρούν μετά την άνοδο που σημείωσαν την περασμένη εβδομάδα, με μοχλό την σαφή ένδειξη του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα βρίσκεται σε πορεία μείωσης των επιτοκίων της, από το υψηλό άνω των δύο δεκαετιών στο οποίο έχουν διαμορφωθεί.

    «Βασικά έχουμε μια Fed να δίνει τον τόνο» για πολλά περιουσιακά στοιχεία, γεγονός που καθιστά την αποδυνάμωση του Bitcoin κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών της τιμής του token «λίγο ανησυχητική», δήλωσε ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    Οι traders αναμένουν τα τελευταία αποτελέσματα της Nvidia Corp, που αποτελεί οδηγό στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και έχει συμβάλει στην ώθηση των παγκόσμιων μετοχών σε επίπεδα ρεκόρ. To report που αναμένεται αργότερα την Τετάρτη μπορεί να αλλάξει την διάθεση των επενδυτών για επενδύσεις πιο υψηλού ρίσκου, συμπεριλαμβανομένου του Bitcoin, δήλωσε ο Sycamore.

    Η πτώση του Bitcoin σημειώνεται πατά το σερί εισροών σε αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETFs) για το κρυπτονόμισμα.

    Οι ανησυχίες ότι η αμερικανική κυβέρνηση μπορεί να πουλάει κατασχεμένα tokens είναι μεταξύ των εμποδίων που αντιμετωπίζει η αγορά.

    Το Bitcoin έχει αναρριχηθεί κατά 42% φέτος, μια άνοδος που το οδήγησε στο ιστορικό υψηλό των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο.

    Η επακόλουθη παρατεταμένη περίοδος κάτω από αυτό το επίπεδο, έχει αρχίσει να δημιουργεί αμφιβολίες για το αν το ράλι έχει ακόμα δρόμο.

    Διαβάστε επίσης:

    Το ράλι του Bitcoin δημιούργησε πάνω από 84.000 νέους εκατομμυριούχους σε ένα χρόνο

    Bitcoin: Φλερτ με τα 65.000 δολάρια δια χειρός Πάουελ

    Crypto: Πώς η βιομηχανία έχασε 270 δισ. δολάρια μέσα σ’ ένα 24ωρο



    ΣΧΟΛΙΑ