• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Μπάιντεν και Mt. Gox πιέζουν το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου

    • Bloomberg


    Πτώση σημειώνει για τρίτη συνεχή ημέρα το Bitcoin, κατρακυλώντας κοντά στα επίπεδα που είχε βρεθεί για τελευταία φορά τον Φεβρουάριο, δεχόμενο ισχυρές πιέσεις τόσο από τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ όσο και από το ενδεχόμενο ρευστοποιήσεων από τους πιστωτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου Mt. Gox.

    Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα υποχώρησε έως και 2,7% την Πέμπτη, προτού περιορίσει μέρος των απωλειών και διαμορφωθεί στα 58.880 δολάρια. Μικρότερα tokens όπως το Solana και το Dogecoin βυθίστηκαν επίσης.

    Οι traders σε όλες τις διεθνείς αγορές αξιολογούν τα σενάρια στην περίπτωση που ο 81χρονος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αποσύρει την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ. Μια πιθανότητα είναι να εμφανιστεί ένας ισχυρότερος Δημοκρατικός υποψήφιος που θα κάνει τη ζωή πιο δύσκολη για τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ, η ατζέντα του οποίου ευνοεί τον τομέα των crypto.

    Στο μεταξύ, οι διαχειριστές του Mt. Gox, επιστρέφουν σταδιακά περισσότερα από 137.000 Bitcoin στους πιστωτές. Οι traders είναι αβέβαιοι πια, για το πόσα από τα κρυπτονομίσματα αξίας 8 δισ. δολαρίων θα καταλήξουν να πωληθούν, και ζυγίζουν ξεχωριστά τον κίνδυνο διάθεσης των κατασχεμένων Bitcoin από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

    «Η πιθανότητα να αντικαταστήσει τον Μπάιντεν ένας ισχυρότερος υποψήφιος των Δημοκρατικών που μπορεί να μην είναι υπέρ της αγοράς των κρυπτονομισμάτων είναι ένας παράγοντας» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκάλβιν, συνιδρυτής του hedge fund Digital Asset Capital Management. «Ένας επιπλέον λόγος βραχυπρόθεσμα για την πτώση του Bitcoin είναι η υπερκάλυψη από το Mt. Gox και οι κυβερνητικές πωλήσεις».

    Bitcoin Dip Below 183-Day Average Bearish If History Right
    Βουτιά του Bitcoin κάτω από τον μέσο όρο των 183 ημερών

    Το κλίμα μπορεί να αλλάξει γρήγορα στην αγορά crypto, για παράδειγμα εάν τα ασθενέστερα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ ωθήσουν τα στοιχήματα για χαλαρότερη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Οι επικείμενες εγκρίσεις για τα αμερικανικά ETFs που επενδύουν στο Ether θα μπορούσαν επίσης να βελτιώσουν το κλίμα, αναφέρει το bloomberg.

    Οι κερδοσκόποι μελετούν τώρα τα διαγράμματα του Bitcoin για να δουν αν τα στενά παρακολουθούμενα τεχνικά επίπεδα διατηρηθούν ή υποχωρήσουν.

    Διαβάστε επίσης:

    Aναστάτωση στους traders από την απότομη πτώση του Bitcoin και της Nvidia

    ΗΠΑ: Πάνω από επτά χρόνια φυλάκισης για πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της FTX

    Changpeng Zhao: Ένας κατάδικος με 33 δισ. δολάρια περιουσία



    ΣΧΟΛΙΑ