• Cryptocurrencies

    Bitcoin: Άλμα πάνω από τα 41.000 δολάρια, σε υψηλό 19 μηνών

    • Bloomberg


    Το Bitcoin ξεπέρασε τα 41.000 δολάρια διευρύνοντας τα κέρδη που έχει καταγράψει από τις αρχές του 2023, με μοχλό τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων και την προοπτική μεγαλύτερης ζήτησης για τον τομέα των ETFs.

    Το κρυπτονόμισμα αυξήθηκε έως και 5,1% φτάνοντας τα 41.746 δολάρια αυξάνοντας τα ετήσια κέρδη του στο 152%.

    Το Bitcoin βρισκόταν για τελευταία φορά σε αυτά τα επίπεδα τον Απρίλιο του 2022, πριν από την κατάρρευση του κρυπτονομίσματος TerraUSD, που συνέβαλε στις απώλειες 2 τρισ. δολαρίων από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

    Τα μικρότερα tokens όπως το Ether και το δημοφιλές Dogecoin κινήθηκαν επίσης υψηλότερα.

    Οι επενδυτές είναι πεπεισμένοι όλο και περισσότερο ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με τις αυξήσεις επιτοκίων, καθώς ο πληθωρισμός μειώνεται, στρέφοντας το ενδιαφέρον στην πιθανή μείωση του κόστους δανεισμού το επόμενο έτος.

    Το νέο σκηνικό έχει τροφοδοτήσει ένα ράλι σε όλες τις παγκόσμιες αγορές.

    Η βιομηχανία crypto περιμένει επίσης την έκβαση των αιτήσεων από εταιρείες όπως η BlackRock για την έναρξη του πρώτου αμερικανικού ETF που θα συνδέεται με την spot τιμή του κρυπτονομίσματος.

    Η Bloomberg Intelligence αναμένει ότι μια παρτίδα αυτών των προϊόντων θα εξασφαλίσει την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έως τον Ιανουάριο.

    Retaking $41,000 | Bitcoin jump has left token 'overbought' on weekly relative-strength index
    Ανάκτηση των 41.000 δολαρίων από το Bitcoin

    «Το Bitcoin συνεχίζει να υποστηρίζεται από την αισιοδοξία ότι η SEC θα δώσει έγκριση για την δημιουργία ενός ETF και από τις μειώσεις των επιτοκίων της Fed που αναμένονται το 2024», έγραψε σε σημείωμά του ο Tony Sycamore, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

    Τα τεχνικά διαγραμματικά μοτίβα δείχνουν τα 42.330 δολάρια ως το επόμενο επίπεδο που πρέπει να προσέξουμε, πρόσθεσε.

    Η ανάκαμψη του Bitcoin από τη συντριβή της αγοράς crypto του 2022 μετριάστηκε μετά την απόφαση φυλάκισης του Sam Bankman-Fried για απάτη στην πλατφόρμα crypto FTX, αλλά και τα μεγάλα πρόστιμα που επέβαλαν οι αρχές στο κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance και στο ιδρυτή του Changpeng Zhao.

    Για τους αισιόδοξους, η προσπάθεια να περιοριστούν αμφισβητούμενες πρακτικές υποδηλώνει έναν κλάδο που ωριμάζει και αναδεικνύει την δυνατότητα ευρύτερης υιοθέτησης των ψηφιακών νομισμάτων.

    Bitcoin's Banner Year | Largest digital asset has outstripped global stock gauge, gold in 2023
    Το μεγαλύτερο σε αξία ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ξεπέρασε σε απόδοση τις μετοχές και τον χρυσό το 2023

    Τυχόν απροσδόκητες εξελίξεις στις προσδοκίες για τα ETFs θα μπορούσαν ακόμη να εκτροχιάσουν το Bitcoin, την ώρα που ορισμένοι τεχνικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι το ράλι του εικονικού νομίσματος μπορεί να επεκταθεί.

    Ο εβδομαδιαίος δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) του Bitcoin, έκλεισε πάνω από το 75 την περασμένη εβδομάδα. Την τελευταία δεκαετία, το κρυπτονομίσμα ανέβηκε κατά μέσο όρο 15% τον επόμενο μήνα μετά την διαμόρφωση του εβδομαδιαίου RSI άνω των 75.

    Το halving

    Εκτός από το ETF και τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ολοκληρώσει τον κύκλο των αυξήσεων επιτοκίων προς το παρόν, υπάρχει και το επικείμενο halving του Bitcoin το επόμενο έτος, που επίσης τροφοδοτεί το ράλι.

    Το halving μειώνει στο μισό την ποσότητα των ψηφιακών νομισμάτων που λαμβάνουν οι εξορύκτες Bitcoin ως ανταμοιβή για την εργασία τους και συμβαίνει κάθε τέσσερα χρόνια.

    Το επόμενο αναμένεται τον Απρίλιο του 2024 και αποτελεί μέρος της διαδικασίας περιορισμού της προσφοράς Bitcoin στα 21 εκατομμύρια tokens. Το νόμισμα σημείωσε ρεκόρ μετά από κάθε ένα από τα τρία προηγούμενα halvings.

    «Θα μπορούσαμε να δούμε το Bitcoin να τρέχει προς τα 50.000 δολάρια πριν από οποιαδήποτε σημαντική διόρθωση», δήλωσε η Cici Lu McCalman, ιδρύτρια του συμβούλου blockchain Venn Link Partners.

    Σημειώνεται ότι το bitcoin κατέγραψε ιστορικό ρεκόρ τον Νοέμβριο του 2021 όταν έφτασε σχεδόν στα 69.000 δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρήστης πλήρωσε κατά λάθος προμήθεια 3,1 εκατ. δολαρίων για μια μεταφορά bitcoins

    Ο βρώμικος κόσμος των crypto: Παιδική πορνογραφία, τρομοκρατικές οργανώσεις και ξέπλυμα χρήματος

    Εκροές σχεδόν 1 δισ. δολάρια από την Binance μετά την παραίτηση Ζάο



    ΣΧΟΛΙΑ