Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Cryptocurrencies

Bitcoin: Άλμα με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και στις εκλογές των ΗΠΑ

Το Bitcoin σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων, καθώς η μικτή αντίδραση στις τελευταίες προσπάθειες τόνωσης της Κίνας δημιούργησε προσδοκίες ότι οι κερδοσκόποι θα στραφούν στα κρυπτονομίσματα αντί για τις μετοχές της χώρας.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου σημείωσε άλμα τη Δευτέρα φτάνοντας στα 64.302 δολάρια. Τα μικρότερα token, συμπεριλαμβανομένων των Ether και Solana, ενισχύονται επίσης.

Η Κίνα προσπαθεί να αναζωογονήσει την οικονομία της, αλλά κατά την πολυαναμενόμενη ενημέρωση για την πολιτική της δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τα δημοσιονομικά κίνητρα που σχεδιάζει να χορηγήσει η κυβέρνηση.

Οι οικονομολόγοι δεν είναι πεπεισμένοι ότι οι αξιωματούχοι κάνουν αρκετά για να νικήσουν τον αποπληθωρισμό και το παγκόσμιο ράλι των κινεζικών μετοχών έχει αρχίσει να ξεθωριάζει.

«Οι αγορές πιθανόν να θεωρούν την απογοητευτική τόνωση της Κίνας ως θετική είδηση για το Bitcoin», δήλωσε η Caroline Mauron, συνιδρύτρια της Orbit Markets.

Το Bitcoin ωθείται πάνω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών

Την ίδια ώρα, η προεδρική κούρσα στις ΗΠΑ μπορεί να παρέχει ένα ακόμη στήριγμα στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Οι προβλέψεις τις τελευταίες ημέρες, αποδίδουν στον φιλικά προσκείμενο προς την αγορά crypto, Ρεπουμπλικανό υποψήφιο Ντόναλντ Τραμπ μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης σε σχέση με την αντίπαλο του Καμάλα Χάρις.

«Η πρόσφατη βελτίωση των δημοσκοπήσεων για τον Τραμπ θα ενισχύσει την αγορά και τον θετικό αντίκτυπο των καλών ειδήσεων στις τιμές», δήλωσε ο Benjamin Celermajer, συνδιευθυντής επενδύσεων της Magnet Capital.

«Τα ιστορικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι η εποχική δύναμη του Οκτωβρίου στις αγορές crypto είναι συνήθως σταθμισμένη προς το δεύτερο μισό του μήνα», έγραψε σε σημείωμά του ο Sean Farrell, επικεφαλής της στρατηγικής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην Fundstrat Global Advisors LLC.

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο μυστηριώδης δημιουργός του Bitcoin – Τι υποστηρίζει ντοκιμαντέρ του HBO

Crypto.com: Καταθέτει αγωγή κατά της SEC μετά από ειδοποίηση της δεύτερης

FTX: Ποινή κάθειρξης 2 ετών και $11 δισ. για το «δεξί χέρι» του φυλακισμένου Sam Bankman Fried