• ΑΓΟΡΕΣ

    Η Citi εξηγεί εν μέρει τη σημερινή πτώση του Χρηματιστηρίου

    • NewsRoom
    Citi


    Μια πειστική εξήγηση παρέχει η Citi, παραδοσιακά απαισιόδοξη για το μέλλον της ελληνικής προσπάθειας διάσωσης, σχετικά με τη σημερινή «βουτιά» του ελληνικού χρηματιστηρίου. Βλέπετε, στην Αθήνα επέστρεψαν σήμερα οι θεσμοί για την τρίτη αποστολή αξιολόγησης και σύμφωνα με την Citi εν μέσω καθυστερήσεων στην εφαρμογή των prior actions. Όπως αναφέρει σε σημερινό της note, τονίζει ότι μόνο το 20% των οικονομικών μεταρρυθμίσεων που αναμένονται στο πλαίσιο της γ’ αξιολόγησης έχει εφαρμοστεί μέχρι στιγμής.

    Σχετικά με τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συζητήσεις των Θεσμών – λέει η Citi –  οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στα επισφαλή δάνεια των ελληνικών τραπεζών και την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

    Οι πιστωτές επίσης ανησυχούν για την τελευταία πρόταση της κυβέρνησης να διανείμει περίπου 1 δισ. ευρώ από το αναμενόμενο πλεόνασμα του προϋπολογισμού σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος.

    Ωστόσο η Citi πιστεύει ότι η τρίτη αξιολόγηση θα είναι λιγότερο προβληματική και μικρότερη από τις προηγούμενες, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της πιο επίπονης δημοσιονομικής προσαρμογής έχει ήδη ψηφιστεί και νομοθετηθεί, παρ’ όλα αυτά εξέφρασε τις αμφιβολίες της ότι η τρίτη αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Αναφερόμενη στις τουριστικές εισπράξεις, τονίζει ότι αυξήθηκαν τον Αύγουστο με τον ταχύτερο ρυθμό από την άνοιξη του 2015. Όπως τονίζει, ο τουρισμός εξακολουθεί να αποτελεί βασική πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης καθώς και της αύξησης του ΑΕΠ. Η απότομη βελτίωση του Αυγούστου όσον αφορά τις αφίξεις και τις εισπράξεις του τουρισμού είναι σημαντική για την αύξηση του ΑΕΠ το β’ εξάμηνο του 2017.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηχηρό μήνυμα Ντάισελμπλουμ: Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με το χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο τραπεζικό sell-off στο Χρηματιστήριο – Κοντά στο -6% οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Χρηματιστήριο «καλωσόρισε» με βουτιά 1,96% την Βελκουλέσκου πίσω στην Αθήνα



    ΣΧΟΛΙΑ