• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρυσός: Νέα άνοδος με φόντο την κατάρρευση της SVB – Κέρδη και στα βασικά μέταλλα

    • Bloomberg
    Χρυσός σε ράβδους


    Ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία στην Ασία  —μετά από το άλμα 2% την Παρασκευή— καθώς οι επενδυτές συρρέουν σε επενδυτικά καταφύγια μετά την κατάρρευση της SVB.

    Κέρδη καταγράφουν και τα βασικά μέταλλα εν μέσω αυξανόμενων στοιχημάτων ότι η Fed θα περιορίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.

    Η πτώχευση της Silicon Valley Bank – η δεύτερη μεγαλύτερη κατάρρευση αμερικανικής τράπεζας στην ιστορία – έχει προκαλέσει νευρικότητα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις που θα έχει στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ώθησε τους Αμερικανούς αξιωματούχους να πραγματοποιήσουν κινήσεις για την προστασία των κεφαλαίων των καταθετών την Κυριακή.

    SVB Nervousness Arrests Gold's Decline | Bullion has risen to a one-month high amid the fallout
    Ο χρυσός βρέθηκε σε υψηλό ενός μηνός εν μέσω της πτώχευσης της SVB

    Ο χρυσός σκαρφάλωσε σε υψηλό ενός μηνός και τα βασικά μέταλλα κινήθηκαν υψηλότερα καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων υποχώρησαν λόγω της εικασίας ότι η Fed θα επιβραδύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων.

    Οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs δεν αναμένουν πλέον αύξηση από την κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Μάρτιο, δεδομένων των πιέσεων στο τραπεζικό σύστημα.

    «Η χρεοκοπία της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ την Παρασκευή προκάλεσε πανικό στην αγορά, ο οποίος όχι μόνο επιδείνωσε την αποστροφή κινδύνου, αλλά μείωσε επίσης σημαντικά τις προσδοκίες της αγοράς για αυξήσεις των επιτοκίων», έγραψε σε σημείωμα η Jinrui Futures Co.

    Τα αμερικανικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας παρουσίασαν μικτή εικόνα της οικονομίας, καθώς η Fed σκέφτεται να επιταχύνει τον ρυθμό των αυξήσεων των επιτοκίων. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που θα ανακοινωθούν την Τρίτη μπορεί επίσης να επηρεάσουν την επόμενη κίνηση της κεντρικής τράπεζας.

    Η spot τιμή του χρυσού ενισχύονταν νωρίτερα κατά 0,9% στα 1.885,57 δολάρια ανά ουγγιά. Έχει καταγράψει κέρδη άνω του 3% από το κλείσιμο της περασμένη Τετάρτης, καθώς εντείνονταν οι ανησυχίες για την SVB.

    O χαλκός ενισχύονταν κατά 0,8% και το αλουμίνιο κατέγραψε κέρδη 0,2%, ενώ ο ψευδάργυρος σημείωσε άνοδο 0,5% από το χαμηλό του Νοεμβρίου.

    Το ασήμι εκτινάχθηκε κατά 1,3% και το παλλάδιο κατά 2,9%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Χρυσός: Με νέα άνοδο 1,8% έσωσε την εβδομάδα – Εβδομαδιαίες απώλειες 6% για το παλλάδιο

    Πτώχευση Silicon Valley Bank και Signature Bank στις ΗΠΑ: Κρατική ασπίδα σε όλες τις καταθέσεις ανακοίνωσε η Fed



    ΣΧΟΛΙΑ