Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Το buy back σε Μυτιληναίο, ΔΕΗ, Μότορ Οιλ, ΕΧΑΕ, Φουρλή ο “αιμοδότης” της αγοράς

Με ένταση και συνέπεια οι εισηγμένες από κάθε κατηγορία κεφαλαιοποίησης του Χ.Α., είτε μεγάλη, είτε μικρή, είτε μεσαία συνεχίζει το  buy back των μετοχών.

Με την αγορά να έχει στραγγίξει από ρευστότητα και με τους επενδυτές να συνεχίζουν να απέχουν, οι μετοχές συνεχίζουν να κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Η αγορά έκανε μία κίνηση με φόρα από τις 783 μονάδες στις 825, χωρίς όμως, να υπάρχουν αποθέματα να συντηρήσουν το momentum, υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Το ΧΑ βιώνει μία ακόμα περίοδο απαξίωσης με τους επενδυτές να απέχουν για μία σειρά από λόγους όπως οι πληθωριστικές πιέσεις, ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών κ.α.

Καλά νέα όπως το ότι ανοίγει το παιχνίδι αποεπένδυσης του ΤΧΣ από τις τράπεζες, ή τα ιστορικά αποτελέσματα εξαμήνου με την κερδοφορία να ξεπερνάει τα 5,4 δις. ευρώ, ή το γεγονός ότι η χώρα προβλέπεται να κινηθεί με ρυθμούς ανάπτυξης και το 2023, όταν η υπόλοιπη Ευρώπη ενδεχομένως βυθίζεται στην ύφεση, «καίγονται» και δε βελτιώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον και οι συνεχιζόμενες εκθέσεις ξένων και εγχώριων αναλυτών, οι οποίοι βελτιώνουν τις τιμές στόχους για ελληνικές μετοχές δε φαίνεται να βοηθούν.

Αντίβαρο στις πιέσεις που εκδηλώνονται σε επιλεγμένες μετοχές οι αγορές ιδίων μετοχών από τις εισηγμένες.

Η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 από τις 20 Σεπτεμβρίου και μετά φαίνεται να έχει επαναγοράσει ποσοστό κοντά στο 0,7% από τις ίδιες μετοχές. Κάτι άλλωστε που φάνηκε και στην κίνηση της μετοχής προς τα 5,70.

Η Motor Oil ΜΟΗ 1,86% 23,04 έχει αγοράσει περισσότερα από 1,1 εκατ. Τεμάχια που αντιστοιχεί στο 1,03% του προγράμματος επαναγοράς.

Η Mytilineos ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 έχει αγοράσει πάνω από 5,9 εκατ. Μετοχές που αντιστοιχούν στο 4,1% του προγράμματος.

Η ΕΧΑΕ ΕΧΑΕ 0% 4,87 έχει αγοράσει 2,1 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχεί στο 3,5% του προγράμματος.

Η Φουρλής ΦΡΛΚ -100,00% , η οποία βρέθηκε σε χαμηλά από το 2017 έχει αγοράσει περισσότερα από 1,7 εκατ. τεμάχια που αντιστοιχούν στο 3,3% του προγράμματος.

Σε αγορές ιδίων μετοχών προχωρεί και η Ιντεάλ ΙΝΤΕΚ 0,17% 6,03 , η οποία κατέχει πλέον 261.680 ίδιες μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,7008% του συνόλου των μετοχών της εταιρείας.

Απόφαση για επαναγορά ιδίων μετοχών πήρε και η νεοφώτιστη στο Χ.Α. Μπλε Κέδρος με κατ’ ανώτατο όριο  αγοράς 4.320.000 ιδίων μετοχών, με εύρος τιμών αγοράς μεταξύ του 1,00 ευρώ και των 5,00 ευρώ και με ημερομηνία λήξης την 1ηΣεπτεμβρίου 2024.

Σταθερά συνεχίζει τις αγορές και η Alpha Τrust Ανδρομέδα, όπου η εταιρία κατέχει 65.263 ίδιες μετοχές, με μέση τιμή κτήσης 6,16 ευρώ ανά μετοχή, ποσοστό 1,85% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών εκκινεί, κατά τις πληροφορίες το  buy back της Τέρνα Ενεργειακή ΤΕΝΕΡΓ -0,16% 19,32 και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 .

Διαβάστε επίσης

Capital Economics: Καμπανάκι για μεγάλη πτώση στις τιμές των κατοικιών

Κρυπτονομίσματα: Νέα επίθεση χάκερς – Κλοπή ύψους 568 εκατ. δολαρίων από την Binance