Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τέσσερις μήνες πίσω γύρισε ο δείκτης και πέντε μήνες οι τράπεζες

Χρηματιστήριο

Πάνω από 3,4% η βουτιά που καταγράφει ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κινούμενος σε χαμηλά που παραπέμπουν σε επίπεδα πριν από το Πάσχα του 2021, δηλαδή τέσσερις μήνες πίσω.

Η εικόνα της αγοράς είναι αποκαρδιωτική, καθώς βγαίνουν εντολές πώλησης σε μια σειρά από blue chips, με την διόρθωση να ξεπερνάει πλέον το 10% από τις 14 Ιουνίου που ήταν και τα υψηλότερα επίπεδα για φέτος. Η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στην Ελλάδα, εν μέσω τουριστικής σεζόν, απειλώντας ευθέως το στοίχημα της ανάπτυξης, αφού το growth story της χώρας έχει συνδεθεί με την πορεία του τουρισμού, οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις τους επαγγελματίες. Οι οποίοι βγαίνουν και πουλάνε, πιέζοντας τις αποτιμήσεις σοβαρά.

Αυτή την ώρα καταγράφονται πιέσεις πάνω από 7,5% στην Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68 η οποία υποχωρεί στο 1 ευρώ, όσο δηλαδή ήταν η τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Πάνω από 6% η πτώση που σημειώνεται στην Εθνική και 6,90% στην Eurobank, ενώ με απώλειες 5,92% ακολουθεί η Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 πιέζοντας όλες μαζί τον τραπεζικό δείκτη κατά 7,19%, στις 499 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει από την 1η Μαρτίου 2021, δηλαδή πάνω από 5 μήνες…

Η αγορά υποχωρεί με τζίρο, αφού αυτή την ώρα οι συναλλαγές ξεπερνούν τα 40 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 6,3% η πτώση στην Aegean, καθώς σοβαροί τουριστικοί προορισμοί της χώρας, όπως η Μύκονος ή άλλα νησιά του Αιγαίου, εισέρχονται σε μία ακόμα περίοδο περιοριστικών μέτρων. Η μετοχή υποχωρεί στα 4,87 ευρώ.

Πωλητές στη ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ που οδηγούν το «χαρτί» σε απώλειες πάνω από 3,8%, στα 9,25 ευρώ.

Στα 8,50 ευρώ γυρίζει η ΔΕΗ με πτώση 3,6%, πάνω από 3,8% οι απώλειες για την Ελλάκτωρ, που έχει μπροστά της την αύξηση κεφαλαίου των 120 εκατ. ευρώ, άνω του 3% η πτώση και στα ΕΛΠΕ, καθώς υπό το φόβο του να παγώσει η τουριστική περίοδος η αγορά ανησυχεί για μειωμένα έσοδα, 2,75% ακολούθως υποχωρεί το άλλο διυλιστήριο, η Μότορ Όιλ.

Πάνω από 3% επίσης η πτώση στον Μυτιληναίο, που πλέον αντικρύζει τα 13,86 ευρώ, πάνω από 3% η πτώση στον ΟΠΑΠ, στα 11,16 ευρώ και 2,6% οι απώλειες στον ΟΤΕ.

Κατά 2,7% υποχωρεί η Τέρνα Ενεργειακή και γενικότερα η σημερινή εικόνα στο ταμπλό θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Πάνω από 4% η πτώση στην Ιντρακάτ. Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Πέτρος Σουρέτης ανέφερε στην γενική συνέλευση ότι η Intrakat βρίσκεται σε προνομιούχο θέση και σωστά τοποθετημένη για να μπει στη μάχη της διεκδίκησης των έργων που θα προκηρυχθούν, καθώς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, όπως π.χ. αυτά που παρατηρούνται σε άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες (οικονομικά προβλήματα, γερασμένος μηχανισμός κλπ.). Η γενική συνέλευση εξέλεξε το νέο διοικητικό της συμβούλιο στο οποίο πλέον συμμετέχει και ο Σωκράτης Κόκκαλης ο οποίος ως μη εκτελεστικό μέλος θα αναλάβει τη θέση του προέδρου.

Ο κ. Σουρέτης σημείωσε πως με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ 2021-2027 και του ΑΕΠ σχεδιάζονται έργα συνολικής αξίας 43,4 δισ. ευρώ.

Πάνω από 6,7% οι απώλειες για την Ιντραλότ και 3,7% για την Ιντρακόμ.

Αντιστάσεις προς το παρόν από την Coca Cola, την Reds, το Κρι Κρι.

Διαβάστε επίσης:

Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews: Είμαστε εδώ για να επενδύσουμε στο μέλλον της ΜΕΒΓΑΛ

Πέτρος Σουρέτης: Γιατί η Intrakat βρίσκεται σε προνομιούχο θέση στη μάχη για τα 43,4 δισ. – Στο ΔΣ ο Σωκράτης Κόκκαλης

Νέα διευθυντικά στελέχη στη Folli Follie