Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χρηματιστήριο: Τέλος στο ανοδικό σερί, έπεσε από τις 880 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Τέλος στο τετραήμερο ανοδικό σερί έβαλαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών (δείτε εδώ τις μετοχές από το mononews.gr), με τους επενδυτές να προτιμούν να ρευστοποιήσουν μέρος από τα κέρδη των προηγούμενων ημερών και τον Γενικό Δείκτη να πέφτει κάτω από το επίπεδο των 880 μονάδων.

Πάντως, η συνεδρίαση ήταν αρκετά νευρική, με τις μετοχές να παρουσιάζουν έντονη μεταβλητότητα και τον Γενικό Δείκτη να παλεύει, ανεπιτυχώς, να κρατηθεί πάνω από τα επίπεδα των 880 μονάδων μέχρι τα τελευταία λεπτά. Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν βαριά χαρτιά όπως οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,74% στις 877,46 μονάδες. Κατά τη συνεδρίαση κινήθηκε μεταξύ των 875,67 μονάδων (-0,94%) και 886,18 μονάδες (+0,25%).

Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 77,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 55,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 469 χιλ. τεμάχια.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με απώλειες 1,15%, στις 2.235,62 μονάδες, ενώ στο +0,23% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.393,13 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με πτώση 1,59% στις 969,78 μονάδες.

Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 6 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Ευάγγελος Στασινόπουλος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 11 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι μετοχές της ΓΕΚ Τέρνα (+3,03%), τη Λάμδα (+2,96%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+2,30%) . Άνω του 1% τα κέρδη σε Folli Follie, Τιτάν και ΕΥΔΑΠ, ενώ περιορισμένα έμειναν τα κέρδη σε ΕΧΑΕ και Μυτιληναίο.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Eurobank (-3,30%), ενώ ακολούθησαν οι  Πειραιώς, ΕΕΕ, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο και Σαράντης με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%. Ανώτερη του 1% ήταν η πτώση σε ΟΛΠ και Εθνική, ενώ οι Aegean, Jumbo, ΟΤΕ, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, Alpha Bank και Grivalia έκλεισαν ήπια πτωτικά.