Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Τα βλέμματα στην Ελλάκτωρ, νευρικότητα στο ταμπλό

Χρηματιστήριο

Οριακές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας, με τον γενικό δείκτη να έχει δοκιμάσει χθες τις αντοχές των 770 μονάδων και να συντηρείται σήμερα, τουλάχιστον, όπως φαίνεται επί του παρόντος, περί τις 774 μονάδες.

Στις τράπεζες οι πωλήσεις φαίνεται ότι έχουν εξαντληθεί στις 470 μονάδες, ενώ ο γενικός εμφανίζει πλέον οριακές διακυμάνσεις με απόπειρα εναλλαγή του αρνητικού σε θετικό πρόσημο. Οι εντολές πώλησης συνεχίζονται στα μη τραπεζικά blue chips.

Στην Ελλάκτωρ, η πτώση διευρύνεται πάνω από 7%, υποχωρώντας στο 1,33 ευρώ με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν για αύξηση κεφαλαίου κάτω από 1 ευρώ. Ταυτόχρονα, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο μεταξύ των μετόχων. Η ανακοίνωση από την πλευρά Καλλιτσάντση και η ανάγκη να προβληθεί το έργο της ενόψει της κρίσιμης γενικής συνέλευσης, προκαλεί συνειρμούς στους μετόχους, σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς.

Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 και Μυτιληναίος ΜΥΤΙΛ 0% 36,70 ξεκλειδώνουν το θετικό πρόσημο με ήπια κίνηση, μάλλον νευρική, στα 11,79 και 11,40 ευρώ αντίστοιχα.

Στα 6,90 ευρώ υποχωρεί οριακά η ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75, που τις τελευταίες μέρες απογοητεύει τους οπαδούς της οι οποίοι θα ανέμεναν τη σταθεροποίηση στη ζώνη των 8 ευρώ. Η Alpha Bank κινείται ήδη θετικά στα 0,857 ευρώ, ενώ οριακές είναι οι απώλειες στην Aegean, οριακά κάτω από τα 5 ευρώ. Βαρύτερη είναι η πτώση στην Coca Cola, που υποχωρεί πάνω από 2%, κατοχυρώνοντας όμως τα 25 ευρώ ως νέο σημείο αφετηρίας.

Ήπιες διακυμάνσεις για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, τα ΕΛΠΕ, την Εθνική, την ΕΥΔΑΠ, το Jumbo, τον ΟΠΑΠ, αν και οι ΟΤΕ και Βιοχάλκο σημειώνουν πτώση λίγο πάνω από 1%.

Οι συναλλαγές στο πρώτο ημίωρο ξεπερνούν τα 11 εκατ. Ευρώ.

Το αν θα υπάρξει συνέχεια της διόρθωσης, οι χρηματιστές και οι επαγγελματίες της αγοράς δεν ανησυχούν. Η επόμενη εβδομάδα, η τελευταία πριν από τις διακεκομμένες συνεδριάσεις λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα μπορούσαν να συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση των απωλειών από την αρχή του 2020.

Διαβάστε επίσης:

Αν. Καλλιτσάντσης: Δεν έχω μετοχές στην Ελλάκτωρ – Η Διοίκησή μας κατέστησε εφικτή την επιστροφή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ στην ανάπτυξη

Το «μυστικό» γεύμα του Τζίγγερ, ποιο σπίτι στη Μύκονο βγαίνει στο «σφυρί», το 0,9% του Δημήτρη Καλλιτσάντση και ποιες «πράσινες» μετοχές ξεχωρίζουν

800 εκατ. ευρώ έριξαν οι ξένοι στο Χρηματιστήριο τον Νοέμβριο, αλλά στα 14,6 εκατ. ευρώ οι καθαρές εισροές λόγω MSCI