Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση αντοχής στις 830 μονάδες – Νευρικότητα από τις αλλεπάλληλες εταιρικές εκδόσεις

χρηματιστές στη wall street

Κόντρα στο κλίμα και σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., καθώς ανακάμπτει, τη στιγμή που στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατεί νευρικότητα ενόψει των στοιχείων για το ΑΕΠ της ευρωζώνης το 2020.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, Φρανκφούρτη και Παρίσι καταγράφουν λελογισμένες απώλειες (άλλωστε το σήμα δόθηκε χθες από τη Wall) κάτω ακόμα και από 0,5%, ενώ τα ομόλογα των μεγάλων ευρωπαϊκών οικονομιών συνεχίζουν να υποχωρούν επιστρέφοντας στις αρνητικές τους αποδόσεις.

Το ελληνικό 10ετές διαμορφώνεται πτωτικά σε 0,94% και το 5ετές σε 0,14%. Αυτό, καθώς η Τρίτη είναι μία κομβική για την αγορά μέρα αφού σε διάστημα πέντε ημερών μία ακόμα εισηγμένη στο Χ.Α. εταιρεία, η ΔΕΗ, εκδίδει το δικό της ομόλογο 500 εκατ. Ευρώ.

Είχε προηγηθεί η Alpha με την έκδοση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης για 500 εκατ. Ευρώ και επιτόκιο 5,5%.

Στην ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν bids πάνω από 4%, εξαιτίας της φιλοσοφίας της έκδοσης, η οποία είναι «πράσινη», έχει ρήτρα ρύπων και δεν χρειάζεται επενδυτική βαθμίδα, αφού το πρωτεύον είναι το περιβάλλον.

Ο γενικός δείκτης ξεκίνησε ανοδικά πάνω από τις 830 μονάδες, αν και λίγα λεπτά μετά, η αγορά κινείται στις 829 και κέρδη 0,33%. Δεν θα πρέπει να αγνοηθεί η τάση από το εξωτερικό και ειδικά την Ευρώπη, σχολιάζουν οι αναλυτές.

Επίσης, οι αναλυτές περιμένoυν αναταράξεις εξαιτίας των κινήσεων ενίσχυσης ρευστότητας από πλευράς εισηγμένων, όπως Alpha, ΔΕΗ, Aegean, Μότορ Όιλ.

Στα 2,18 ευρώ ενισχύεται οριακά η ΔΕΗ και στα 0,95 η Alpha, κίνηση στα 9,20 ευρώ για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 με άνοδο πάνω από 1%, κοντά στο 1% τα κέρδη για την Εθνική και Eurobank, η οποία ανακοινώνει την Τετάρτη τα αποτελέσματα της απελθούσας χρήσης, ενώ η Fairfax, βασικός μέτοχος στην τράπεζα εκφράζει την ικανοποίησή της για την διοίκηση και την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Κέρδη που οδηγούν την Μότορ Όιλ στα 12,53 ευρώ, αλλά μένει να φανεί αν θα διατηρηθεί η δυναμική μετά το rebound των περασμένων ημερών.

Στα 14,70 ευρώ επιστρέφει η Jumbo, στα 12,92 ο Μυτιληναίος, στα 11,30 ο ΟΠΑΠ και στα 12,72 ο ΟΤΕ, με κέρδη κάτω από 1%.

Επιστροφή στα 0,80 για την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74

Διαβάστε επίσης:

Evercore για Bitcoin: Σε ισχυρή θέση για να φτάσει τα 75.000 δολάρια – Σε ανοδική τροχιά και το Ether

O «υγιής» πληθωρισμός και η συνέχιση της ροής «φθηνού χρήματος»

Premia: Στα € 2,4 εκατ. τα ενοποιημένα κέρδη το 2020 έναντι ζημιών €5,2 εκατ. το 2019