Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χρηματιστήριο: Συνέχισε το σερί, με εντυπωσιακό comeback και πρωταγωνίστρια την Πειραιώς

Με ένα εντυπωσιακό come back την τελευταία ώρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να αντιμετωπίσει το κύμα των πολιτών, που έσπευσαν να κεφαλοποιήσουν τα κέρδη των τελευταίων ημερών, και να συνεχίσει για πέμπτη ημέρα το ανοδικό σερί.

Πρωταγωνίστρια της νέας ανόδου ήταν η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς η οποία έκλεισε στο +3,73%. Οι τράπεζες κατάφεραν να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, εκμεταλλευόμενες την πορεία των ελληνικών ομολόγων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 783,99 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,03%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 58,4 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 56,3 εκατ. μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε κέρδη σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,85%. Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες Υγείας (6,06%) και Χημικών (+1,21%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες Πετρελαίου (-1,95%) και Εμπορίου (-1,40%).

Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, η Ιωάννα Καρέλια κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 10,5 εκατ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+3,73%) και του Τιτάνα (+1,64%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Τέρνα Ενεργειακή (-2,62%) και των Ελληνικών Πετρελαίων (-2,11%).

Tο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν οι μετοχές της Εθνικής (23,9 εκατ. μετοχές) και της Eurobank (7,5 εκατ. μετοχές).

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ (7,8 εκατ. ευρώ) και της Εθνικής (7,4 εκατ. ευρώ).

Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, πτωτικά 45 και 150 παρέμειναν σταθερές.