Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Πού είναι τα long only funds; – Πάνω από 5% πτώση από το placement η ΕΤΕ και 9,5% η Πειραιώς

Παύλος Μυλωνάς, Χρήστος Μεγάλου

Παύλος Μυλωνάς, Χρήστος Μεγάλου

Αγνοούνται τα long only funds από τις τράπεζες και όχι μόνο!

Ή τα placement βλάπτουν σοβαρά την… υγεία και τα… νεύρα της αγοράς και των επενδυτών!

Σε μία συγκυρία που οι αγορές παρά τις εσωτερικές τους διορθώσεις  βρίσκουν πάλι το νήμα της αντίδρασης, το Χ.Α. συνεχίζει να κινείται σε επικίνδυνα νερά ως προς την τάση, διασπώντας πλέον με ευκολία, κάτι που ανησυχεί σφόδρα τους επαγγελματίες, τις 1.400 μονάδες.

Για παράδειγμα, μία προσομοίωση των αποτελεσμάτων της Metlen, η οποία φιλοδοξεί να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, οδηγεί στην εικόνα των 650 εκατ. ευρώ το λιγότερο καθαρής κερδοφορίας στο σύνολο της χρήσης που διανύουμε.

Η αγορά «επιβράβευσε» τη μετοχή με άνοδο μόλις 1%.

Όταν, η προσομοίωση οδηγεί στην άποψη ότι η μετοχή στο ταμπλό, έπρεπε το λιγότερο να στοιχίζει 40 ευρώ, με βάση τις πιο συντηρητικές εκτιμήσεις της αγοράς κι ενώ η Alpha Finance χθες απογειώνει την τιμή στόχο στα 47,7 ευρώ.

Τις τελευταίες μέρες η μετοχή της Εθνικής έρχεται από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις.

Έχουν γίνει συναλλαγές 114 εκατ. ευρώ.

Που σημαίνει ότι η ΕΤΕ είναι μία αγορά μόνη της, αν δεχθούμε ότι οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινούνται σταθερά πάνω  από τα 100 εκατ. ευρώ.

Πτώση 5,30% από την τιμή του placement των 7,55 ευρώ και σπέκουλα περί long only funds στη μετοχή (…) και πάνω από 16% χασούρα από τα υψηλά έτους των 8,52 ευρώ.

Η Alpha Bank η πιο… αδικημένη από τις υπόλοιπες συστημικές στο χρηματιστηριακό ταμπλό, έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές την τελευταία εβδομάδα πάνω από 40,7 εκατ. ευρώ.

Η δε μετοχή υποχωρεί σε χαμηλά που έχει να δει από  τον Νοέμβριο του 2023.

Πάνω από  58,56 εκατ. ευρώ έχουν αλλάξει χέρια στην Eurobank με συναλλαγές μέσα στην εβδομάδα 16 εκατ. ευρώ στις 22/10, 21,3 στις 23/10 και 16,1 εκατ. ευρώ χθες Πέμπτη 24/10.

Συναλλαγές πάνω από 10 εκατ. ευρώ είχαν να γίνουν στη μετοχή από τις 9/10.

Η Πειραιώς από τις 14/10 κάνει καθημερινά πάν ω από 12 εκατ. ευρώ με αποκορύφωμα στις 17/10 με 22,6 εκατ. ευρώ και χθες 22,48 εκατ. Ευρώ.

Η τελευταία φορά που η μετοχή είδε τα 4 ευρώ σε κλείσιμο ήταν στις 2/9 και πριν από τότε στις… 24/4!

Θυμίζουμε ότι τα 4 ευρώ ήταν η τιμή του placement.

Ενώ το υψηλό που έχει καταγραφεί ήταν στα 4,21 ευρώ.

Η ταλαιπωρία συνεχίστηκε  μέχρι τα 3,47  ευρώ στις 5/8, όταν και έγινε το μεγάλο  sell off στις αγορές εξαιτίας της αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας…

Η πτώση της μετοχής από την τιμή του placement αγγίζει το 9,5%.

Το ερώτημα που μπαίνει είναι που βρίσκονται όλα αυτά τα περισπούδαστα funds που υπόσχονταν όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τα placements.

Διότι το ταμπλό άλλα λέει.

Από την άλλη, είναι γνωστό, πως την περίοδο αυτή τα  hedge funds κλείνουν τα βιβλία τους ενόψει τέλους του έτους, διαδικασία που έχει αρχίσει από τον Σεπτέμβριο.

Οι ανακατατάξεις στο Χ.Α. αναμένεται να συνεχιστούν όσο θα πλησιάζει η αναβάθμιση της αγοράς όταν τα hedge funds θα… παραχωρούν τη θέση τους στα  index funds.

Διαβάστε επίσης    

NBG Securities για Metlen: Έτοιμος για νέα ρεκόρ το 2024 ο όμιλος, περιθώριο ανόδου 55% στη μετοχή

Intrakat: Πώς «κάηκαν» οι short και το rebound της μετοχής κατά 30 σεντς!

Alpha Finance για Metlen: Πολύ ισχυρές προοπτικές για τα θεμελιώδη – Τιμή στόχος στα €47,70 με σύσταση αγοράς