• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Ο Αμερικανός που σκούπιζε την προσφορά στην Πειραιώς μετά τις 16.30, το safe bet της Εθνικής και οι εκτιμήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα

    Χρήστος Μεγάλου Τράπεζα Πειραιώς, Παύλος Μυλωνάς Εθνική Τράπεζα


    Ότι ζεσταίνονται και πάλι οι μηχανές τους, έδειξαν χθες οι τραπεζικές μετοχές με το πλήθος των εντολών να περνάει στο σύστημα μετά τις 15.00.

    Ήταν η ώρα που η καρδιά πήγε στη… θέση της, αφού από  την αρχή της εβδομάδας οι ξένοι διαχειριστές ανησυχούσαν για τυχόν ανατροπές στη χθεσινή ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο ως προς την ανάδειξη του επικεφαλής της Κομισιόν.

    Τελικά, επανεξελέγη η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για δεύτερη φορά απομακρύνοντας την πολιτική ανησυχία που προ μηνός είχε προκαλέσει το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης με την ανάδειξη της ακροδεξιάς παρά τους λεοντραρισμούς από την πλευρά του Βίκτορ Όρμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας που έχει την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο.

    Κι αν αυτό ήταν το πρώτο καλό νέο, δείχνοντας ταυτόχρονα, ότι δικαιώθηκε η επιλογή της Ελληνικής πλευράς και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο της επανεκλεγείσας προέδρου της Κομισιόν, το δεύτερο αφορά στο κλείσιμο του ματιού της Κριστίν Λαγκάρντ στις αγορές, ότι δεδομένων των μακρο/οικονομικών συνθηκών τον Σεπτέμβριο, ίσως επαναξιολογηθεί μία ακόμα μείωση των επιτοκίων.

    Αυτό, κόντρα στον Τραμπ που με φόρα διεκδικεί το αξίωμα του προέδρου για δεύτερη φορά στις ΗΠΑ, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον του.

    Ο οποίος δηλώνει ότι τα επιτόκια στις ΗΠΑ θα μειωθούν όταν ορκιστεί πρόεδρος και πάλι.

    Το αν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια θα ξεφύγουν από την εσωστρέφεια ή όχι, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες μέρες. Οι αγορές του νότου, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία –και γιατί όχι- Γαλλία, έκλεισαν στο «συν», επαναφέροντας στο προσκήνιο το πόσο υποτιμημένες παραμένουν οι Ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

    Ο πέμπτος πυλώνας, με την επικείμενη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας να βρίσκεται προ των πυλών, καταθέτοντας νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας χθες και την Moody’s να επανεξετάζει το ενδεχόμενο αναβάθμισης της πολύπαθης πρώην Τράπεζας Αττικής, ο τραπεζικός κλάδος αναμένεται να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα, σχολιάζουν οι χρηματιστές.

    Από την επόμενη εβδομάδα οι τρεις συστημικές και μέχρι τις αρχές Αυγούστου, πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις, κόβουν μερίσματα, ανακοινώνουν αποτελέσματα β’ τριμήνου.

    Ειδικά τα τελευταία, αναμένεται ότι θα εκπλήξουν, όπως έχει προϊδεάσει άλλωστε το mononews.gr, αναφορικά με τα αποτελέσματα που πρόκειται να ανακοινώσει η Πειραιώς.

    Αυτός ήταν και ο λόγος που χθες, μετά το άνοιγμα της Wall και μέχρι τις 17.00 δόθηκαν ισχυρές εντολές αγορών από Αμερικανό επενδυτή, σχολιάζουν χρηματιστές.

    Πάνω από 2,9 εκατ. τεμάχια συναλλαγές για τη μετοχή και κλείσιμο σε επίπεδα που έχει να δει από τις 20 Μάϊου, τα 3,85 ευρώ.

    Η τεχνική ανάλυση δίνει ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για κίνηση της μετοχής σε πρώτη φάση στα 4 ευρώ, χωρίς να αποκλείεται, κατά τους αναλυτές πάντα, αυτό να συμβεί μέχρι τέλος του μήνα.

    Ισχυρές εντολές αγορών βγήκαν επίσης, στην ΕΤΕ, δικαιώνοντας το safe bet που έγραψε χθες το mononews.gr, ως παρατήρηση έγκυρων χρηματιστηριακών πηγών, με την μετοχή να κλείνει στο +3,17% και το χαρτί στα 3,20 ευρώ με 2,5 εκατ. κομμάτια!

    Το δεύτερο μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών στην εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποίησε χθες η Άλφα με 4,4 εκατ. κομμάτια και κέρδη 1%, στο 1,67 ευρώ, ενώ ανοδικά πορεύτηκε και η Eurobank, στα 2,159 με το υψηλό της στα 2,164.

    Οι αναλυτές δεν αποκλείουν κίνηση της ΕΤΕ προς τα 8,50 ευρώ και την Άλφα να αρχίσει να κλείνει την ψαλίδα συγκριτικά με τις άλλες τράπεζες.

    Η UBS δίνει τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες: Alpha Bank στα €2,30, Eurobank στα €2,60, Εθνική στα €11,00 και Πειραιώς στα €5,50.

    Η δε Axia, για την Alpha Bank στα 2,50 ευρώ (από 2,30 ευρώ), Eurobank στα 3,00 ευρώ (από 2,50 ευρώ), Εθνική Τράπεζα στα 10,50 ευρώ (από 8,80 ευρώ) και  Τράπεζα Πειραιώς στα 5,30 ευρώ (από 5,00 ευρώ).

    Διαβάστε επίσης

    Jefferies: Νέα υψηλότερη τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς στα €5,40

    Εθνική: Γιατί αποτελεί safe bet για την αγορά

    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΓΕΚ Τέρνα: Νέα δυναμική από την πώληση της Τέρνα Ενεργειακής



    ΣΧΟΛΙΑ