• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: Νευρικότητα με μικρές στηρίξεις από Coca Cola, τράπεζες και ΟΤΕ

    χρηματιστές στη wall street


    Οι αγορές προσπαθούν να συνέλθουν μετά το χθεσινό sell off στις αγορές, το οποίο συνδέθηκε με τις ανησυχίες γύρω από τα προγράμματα στήριξης των κεντρικών τραπεζών, αφετέρου έχει να κάνει με το κλείσιμο των βιβλίων των αμερικανικών funds στο τέλος Σεπτεμβρίου.

    Η αντίδραση που βγαίνει από το πρωί στην Ευρώπη δείχνει ότι οι επενδυτές είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν τα ιστορικά κέρδη που αποκόμισαν μέσα στην πανδημία και να μην αφήσουν τον S&P να κινηθεί κάτω από τις 4.100 μονάδες και τον Dax στην Φρανκφούρτη κάτω από τις 14.800.

    Στην Αθήνα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, ειδικά όταν έχουν τραβηχτεί από την αγορά από τον Απρίλιο ως το τέλος Οκτωβρίου που αναμένεται να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ, σχεδόν 3,5 δισ. ευρώ. Ποσό ιδιαίτερα σημαντικό για ένα ρηχό χρηματιστήριο στο οποίο καθημερινά πραγματοποιούνται συναλλαγές της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

    Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται το ίδιο υποτονικά, αυτή τη φορά στις 862 μονάδες και με οριακά κέρδη 0,2%. Οι δε συναλλαγές είναι της τάξης των 3,5 εκατ. ευρώ και κάποιοι επενδυτές, όπως έχει καταγραφεί από τις εντολές τους σε χρηματιστηριακές εταιρείες χθες προτιμούν να πουλήσουν ήδη υφιστάμενες θέσεις τους για να μπουν στην επικείμενη αύξηση της ΔΕΗ.

    Νέος γύρος απωλειών και με πτώση πάνω από 1% για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 σχεδόν 1% για τη ΔΕΗ ΔΕΗ 0% 11,75 που υποχωρεί κάτω από τα 8 ευρώ, τα ΕΛΠΕ και την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, την ΜΟΗ ΜΟΗ 1,86% 23,04 που υποχωρεί στα 13,44 ευρώ, την Βιοχάλκο και τον ΑΔΜΗΕ.

    Από εκεί και πέρα κάποιες εντολές βγαίνουν στην Alpha Bank ΑΛΦΑ 0% 1,68 που κινείται πάνω από το 1,11 ευρώ, την ΕΤΕ ΕΤΕ 0% 7,87 στα 2,40, την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 στα 0,81 και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74 που υποχωρεί οριακά στο 1,38 ευρώ.

    Η μετοχή της Coca Cola ΕΕΕ 0,25% 32,40 που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στις τελευταίες συνεδριάσεις φαίνεται ότι ανακάμπτει με άνοδο λίγο πάνω από 1%, η Ελλάκτωρ 1,2%, πάνω από 2% η ΕΥΔΑΠ, ο ΟΤΕ στα 15,65 με κέρδη λιγότερα της μίας ποσοστιαίας μονάδας και ο Μυτιληναίος στα 13,85 ευρώ με οριακά κέρδη.

    Κίνηση κάτω από τα 13 ευρώ προκύπτει και στον ΟΠΑΠ, με μικρές απώλειες.

    Διαβάστε επίσης:

    Τα αμερικανικά funds κλείνουν τα φετινά χαρτοφυλάκια μέχρι 30/9 – Ίλιγγος στη Λεωφόρο Αθηνών, η στρατηγική μέχρι τέλος του έτους

    Σε ομηρεία το ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω της ΑΜΚ της ΔΕΗ

    Γεράσιμος (Τζέρυ) Καλογηράτος (CPLP): Επενδύουμε στην έρευνα και την καινοτομία για βιώσιμες θαλάσσιες μεταφορές



    ΣΧΟΛΙΑ