Πέντε στα πέντε έκανε ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με μπροστάρηδες Μυτιληναίο, Lamda, ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.

Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε στις 869,90 μονάδες, με άνοδο 0,63% και συναλλαγές ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με την Παρασκευή, στα 37,10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 5,1 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα, κυρίως στον Σαράντη, την Lamda, την Entersoft, τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την Epsilon Net και τον Μυτιληναίο.

Η σημερινή αντίδραση, μετά τα χαμηλά ημέρας στις 860 μονάδες, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιο σπουδαίο γεγονός συγκλόνισε την αγορά! Ο χαμηλός τζίρος έρχεται να αποδείξει το πόσο ρηχή και ευμετάβλητη μπορεί να γίνει η τάση σε σημείο… χειραγώγησης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, άνυδρο από ρευστότητα, δεν ξεχωρίζουν επιλεγμένες μετοχές. Μία από αυτές ήταν ο Μυτιληναίος, καθώς πλησιάζει η ημερομηνία ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων ά εξαμήνου και για τα οποία οι προσδοκίες είναι θετικές, μετά την άνοδο της τιμής μεταλλευμάτων (άρα και του αλουμινίου), την win – win συμφωνία με τη ΔΕΗ (για το Αλουμίνιο), αλλά και τα επενδυτικά πλάνα του ομίλου που σχετίζονται με την περαιτέρω διείσδυση στην αγορά του ηλεκτρισμού.

Το γύρισμα της αγορά πάντως πάντως δεν σημαίνει ότι η πανδημία έχει ξεχαστεί. Το αντίθετο μάλιστα, η αγορά μπορεί να καταστεί περισσότερο ευμετάβλητη από τη στιγμή που οι ειδικοί προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας μέσα στον Αύγουστο, δηλαδή στο pick της τουριστικής περιόδου για την Ελλάδα από την οποία θα κριθούν πολλά για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Την ίδια ώρα, οι επαγγελματίες στέκονται στα καλά νέα που αφορούν στη χώρα μας από την Ευρώπη, ότι οι επαναγορές ομολόγων της ΕΚΤ θα συνεχιστούν μέχρι το 2023, που σημαίνει δηλαδή, ότι θα διαρκέσουν μέχρις ότου η χώρα πάρει ξανά επενδυτική βαθμίδα από τους οίκους αξιολόγησης διατηρώντας το θετικό momentum αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων.

Το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε τόσο σήμερα στον τραπεζικό κλάδο, όσο στα υπόλοιπα blue chips. Νωρίτερα, κυκλοφόρησε έκθεση της BofA για τον τραπεζικό κλάδο με νέες τιμές στόχους: 1,15 ευρώ για τη Eurobank με σύσταση αγορά, 1,45 ευρώ για την Alpha Bank με σύσταση αγορά, 3,30 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα επίσης με σύσταση αγορά. Σύσταση υποαπόδοσης και 1,40 ευρώ τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς. Τα περιθώρια ανόδου ωστόσο διαμορφώνονται σε 37% για την Αlpha Bank, 48% για τη Eurobank, 50% για την Εθνική Τράπεζα και μόλις 5% για την Τράπεζα Πειραιώς αντίστοιχα. Σημειωτέον ότι η Eurobank ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι θα δημοσιεύσει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου στις 31 Αυγούστου.

Κατά τα άλλα κέρδη 4,60% για την Ελλάκτωρ, στο 1,295 ευρώ με 344 χιλιάδες κομμάτια.

Kέρδη 3,76% για τον Μυτιληναίο, στα 14,63 ευρώ με περισσότερα από 505 χιλιάδες τεμάχια και τον μεγαλύτερο τζίρο στο ταμπλό με 7,5 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι στη δεύτερη θέση από πλευράς τζίρου βρέθηκε η Lamda με 5 εκατ. ευρώ, ακολούθως o OTE με 3 εκατ. ευρώ και στην τέταρτη θέση συναντά κανείς τράπεζα, την Alpha με μόλις 2,2 εκατ. ευρώ.

Νέα υψηλά στα 8,20 ευρώ για την Lamda και άνοδος 3,5%.

Από εκεί και πέρα, η Aegean έδωσε άνοδο και σήμερα 1,7%, επιστρέφοντας στα 5,20 ευρώ, στα 8,92 ευρώ και με κέρδη πάνω από 1,3% η ΔΕΗ. Κίνηση προς τα 8 ευρώ για την ΕΥΔΑΠ, με κλείσιμο στα 7,98 ενώ πάνω από 3,5% η άνοδος για Ιντρακόμ και Ιντρακάτ.

Απώλειες για Coca Cola, ΕΛΠΕ, Eurobank, ΕΧΑΕ, Jumbo, OΛΠ (λόγω μερίσματος), Πειραιώς, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Τέρνα Ενεργειακή.

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Το γράφημα που κάνει τους «ταύρους» να βλέπουν ξανά τα 44.000 δολάρια
Αποκαλυπτικά στοιχεία 36 ετών: Πώς κινούνται οι ελληνικές μετοχές Ιούλιο και Αύγουστο – Τι κρύβει το ράλι του δείκτη τεχνολογίας