• ΑΓΟΡΕΣ

    Χρηματιστήριο: «Μετάλλαξη» στα χρηματιστηριακά ταμπλό – Πάνω από 4% η πτώση στις τράπεζες

    Χρηματιστήριο: Πως “χάθηκε” εντολή πώλησης 350 χιλ. τεμαχίων στην Eurobank, focus σε ΟΠΑΠ και ΜΟΗ

    Χρηματιστήριο


    Συναγερμός έχει σημάνει στην Ευρώπη μετά τη διαπίστωση ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ο ιός έχει μεταλλαχθεί, με αποτέλεσμα αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, να κλείσουν τα σύνορά τους για τους επισκέπτες από την Γηραιά Αλβιώνα.

    Η εξέλιξη αυτή ήταν ό,τι χειρότερο έπειτα από έναν χρόνο ταλαιπωρίας από την πανδημία και από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού ανά τον κόσμο.

    Η ανταπόκριση των αγορών στα άσχημα αυτά νέα που κατέκλυσαν τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατά το Σαββατοκύριακο ήταν απογοητευτική. Δεν υπάρχει αγορά στην Ευρώπη που να μην υποχωρεί πάνω από 2%. Σχεδόν 4% οι απώλειες για το Χ.Α., με τον γενικό δείκτη στις 766 μονάδες.

    Πέρα από το κλίμα «ντόμινο» που επικρατεί στις αγορές θα πρέπει να επισημανθεί ότι το Χ.Α. έρχεται από ένα ράλι 45 ημερών με τα κέρδη σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνούν το 120%! Αγορές, όπως η Wall Street βρέθηκαν σε νέα υψηλά φέτος. Το ίδιο ισχύει και για την αγορά της Φρανκφούρτης. Η διόρθωση στο Χ.Α. λαμβάνει χώρα με υψηλό τζίρο, πάνω από 17 εκατ. Ευρώ στα πρώτα 45 λεπτά των συναλλαγών.

    Ο κλάδος στο Χ.Α. που πληρώνει σφοδρά το μάρμαρο είναι οι τράπεζες με τις απώλειες να ξεπερνούν το 6,4%. Πάνω από 5% η πτώση για την Alpha ΑΛΦΑ 0% 1,68, 3,8% η πτώση για την ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 και την Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74.

    Από εκεί και πέρα πράξεις κάτω από τα 5 ευρώ για την Aegean και απώλειες σχεδόν 3%, άνω του 2% οι απώλειες για την ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, την Ελλάκτωρ, την Jumbo, τον Μυτιληναίο και τον ΟΛΠ. Πάνω από 3% οι απώλειες για τον ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ -0,13% 15,68, στα 10,30 ευρώ, 1% για τον ΟΤΕ, στα 12,72 ευρώ, 1,85% για τα ΕΛΠΕ, αλλά πάνω από 4% για την Μότορ Όιλ ΜΟΗ 1,86% 23,04 .

    Πτώση επίσης πάνω από 4% για την Coca Cola και πάνω από 3% για την ΕΧΑΕ. Μόλις 7 μετοχές ενισχύονται, έναντι 83 που υποχωρούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Γκρεμίζει τις ευρωπαϊκές αγορές η μετάλλαξη του κορονοϊού-«Βουτιά» και στο ελληνικό Χρηματιστήριο

    H Amazon αντιμέτωπη ξανά με τον κορονοϊό: Έκλεισε εγκατάσταση λόγω αυξημένων κρουσμάτων

    Συναγερμός στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη του κορονοϊού – Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ο Μηχανισμός Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ