Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Με το όπλο παρά πόδα, άνευρη αντίδραση

Χρηματιστήριο

Αντίδραση βγαίνει αυτή την ώρα στο ξεκίνημα της αγοράς με τον Γ.Δ. στις 622 μονάδες και κέρδη 0,79%.

Η αντίδραση είναι αντανακλαστική, αλλά συγκρατημένη κυρίως λόγω των εξελίξεων και των ανατροπών που μπορεί να υπάρξουν από τη νέα έξοδο των Τούρκων στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το κλίμα στα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια είναι πολύ καλό με αντίδραση πάνω από 2% για τις αγορές της Γερμανίας και του Παρισιού που ενισχύονται πάνω από 2%.

Οι επενδυτές σήμερα φαίνονται ψύχραιμοι, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η όποια αντίδραση της αγοράς μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ρευστοποιήσεων σε λίγο καλύτερες αποτιμήσεις σε σχέση με την προηγούμενη μέρα.

Η προκλητικότητα των Τούρκων έχει ξεφύγει σε τέτοιο βαθμό που έχουν δημοσιεύσει χάρτες με έρευνες πλησίον της Καρπάθου. Αυτό και μόνο το ενδεχόμενο στερεί από τους συναλλασσόμενους να πάρουν μεγαλύτερο ρίσκο στην αγορά και το Χ.Α. να χάσει άλλη μία άνοδο, αυτή των ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων που συντελείται σήμερα.

Αυτή την ώρα βγαίνουν κέρδη 1,70% για τον τραπεζικό κλάδο που διαπραγματεύεται στις 303,66 μονάδες. Πάνω από 2,5% είναι τα κέρδη σε Πειραιώς και Εθνική. Κάτω από 2% στην Alpha και κάτω από μισή ποσοστιαία μονάδα στη Eurobank.

Επίσης, κέρδη πάνω από 2% καταγράφονται στη μετοχή της ΒΙΟΧΑΛΚΟ και της ΔΕΗ.

Αντίδραση περίπου 1,5% στα 3,45 ευρώ για την Aegean Airlines, 1,7% στα 5,90 για την ΓΕΚΤΕΡΝΑ, 1,8% για την ΔΕΗ, 1,5% για τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και 1,2% για τον Μυτιληναίο.

Πτώση – διόρθωση μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά στα 12 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που υποχωρεί κατά 2,8% στα 11,66 ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινούνται 46 ενισχύονται και 15 υποχωρούν.