Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Χρηματιστήριο: Κατέκτησε και τις 830 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, απέτυχε να κρατηθεί υψηλότερα

ΟΠΑΠ

Κατακτώντας ένα ακόμα ψυχολογικό όριο, αυτό των 830 μονάδων, το Χρηματιστήριο Αθηνών κατάφερε να ανοίξει με σημαντικά κέρδη την πρώτη συνεδρίασης της εβδομάδας, σε μια συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο.

Έπειτα από την πρώτη ώρα όπου κυριάρχησε η νευρικότητα, ο Γενικός Δείκτης προχώρησε σταθερά ανοδικά, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του (χωρίς επιτυχία) για τις 840 μονάδες, πριν επιστρέψει στα επίπεδα των 830 μονάδων, κατά τις τελευταίες ώρες της συνεδρίασης. Παράλληλα, ενώ ο τζίρος έδειχνε πως θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα, στη συνέχεια «πάγωσε» στα επίπεδα των 50 εκατ. ευρώ.

Την ίδια ώρα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου συνέχισε να κινείται με έντονες διακυμάνσεις καθώς ενώ αρχικά υποχώρησε στο 4,114% στη συνέχεια ανέβηκε και πάλι στα επίπεδα μεταξύ 4,180% και 4,190%. Πάντως το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να αυξηθεί, μετά την απόφαση για νέα έξοδο της Ελλάδας στις αγορές αλλά και την υποχώρηση των πιέσεων στις διεθνείς αγορές το τελευταίο διάστημα.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τελικά με κέρδη 1,24% στις 831,74 μονάδες. Ο Δείκτης κινήθηκε μεταξύ των 822,82 μονάδων (+0,15%) και 838,69 μον. (+2,08%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 51,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος ανήλθε στα 40,7 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 2,11 εκατ. τεμάχια.

Σύμφωνα με την ψηφιακή πλατφόρμα του mononews που καταγράφει τις μεταβολές στην περιουσία βασικών μετόχων εισηγμένων εταιρειών, o Θεόδωρος Βασιλάκης κατάφερε να έχει τα μεγαλύτερα κέρδη της ημέρας, με 17,2 εκ. ευρώ. Στον αντίποδα βρέθηκε ο Θεόδωρος Φέσσας που είδε τις απώλειες του να ανέρχονται σε 1,8 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, η Motor Oil σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο (+4,34%) και ακολούθησε η Βιοχαλκο (+4,13%) και  η  Eurobank (+3,59%), η οποία ανακοίνωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2017.

Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο ΟΠΑΠ (-0,99%) ενώ ακολούθησε η Lamda (-0,15%).