Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Η ΕΤΕ ανεβάζει την αγορά πάνω από τις 845 μονάδες

Με κίνηση στις 845 μονάδες και τζίρο στα πρώτα λεπτά πάνω από 27,6 εκατ. ευρώ, η αγορά επιστρέφει στα προ μίας εβδομάδας επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι η πτωτική κίνηση ξεκίνησε από τα υψηλά 13 μηνών, τις 860 μονάδες plus.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη μετοχή της Εθνικής ΕΤΕ 0% 7,87 που ενισχύεται πάνω από 4%, καθώς η αγορά περιμένει μετά το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, αλλά και το deal της τράπεζας με το CVC για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η αγορά, όπως αναφέρουν οι χρηματιστές, έχει ανάγκη από καλά νέα, όπως τα καλά, πιθανολογούμενα, αποτελέσματα της ΕΤΕ, κόντρα στην πολύπλοκη διαδικασία αύξησης κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ 0,27% 3,74, μετοχή που και σήμερα υποχωρεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα.

Το ανοδικό κλίμα στην ΕΤΕ παρασύρει θετικά τόσο την Άλφα ΑΛΦΑ 0% 1,68 όσο και την Eurobank ΕΥΡΩΒ 0% 2,10 καθώς απομακρύνεται, ειδικά στην περίπτωση της Άλφα, η πιθανότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η αγορά επιχειρεί να κοιτάξει την επόμενη μέρα μετά την πανδημία και στους προβλεπόμενους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αναμένεται να πετύχει η χώρα. Την ίδια ώρα πέπλο ασφάλειας απλώνεται πάνω από τη χώρα, με τα θερμά μηνύματα των ηγετών της Δύσης στις διεκδικήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Πάνω από 2% τα κέρδη για την Άλφα, 2,7% για την Eurobank.

Πτώση 2,5% για την Ελλάκτωρ, στο 1,42 και αρνητικά πρόσημα, επίσης, για Aegean ΑΡΑΙΓ -0,25% 12,07 και Βιοχάλκο, μετά το πάρτι των τελευταίων εβδομάδων για την τελευταία.

Πακέτο 1,8 εκατ. Τεμαχίων στην ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ, στα 11,20 ευρώ, με την αξία της συναλλαγής στα 20,160 εκατ. Ευρώ. Πιθανός αγοραστής ο κ. Γιώργος Περιστέρης.

Στα 9,7 ευρώ ενισχύεται η μετοχή της ΓΕΚ/ΤΕΡΝΑ ΓΕΚΤΕΡΝΑ 0,80% 17,68 πράξεις πάνω από τα 9 ευρώ για την ΔΕΗ, στα 26,41 ενισχύεται η Coca Cola, στα 3,95 ευρώ η μετοχή της ΕΧΑΕ, στα 12,83 η Μότορ Όιλ.

Πράξεις πάνω από τα 15,2 ευρώ για το Jumbo και νέα υψηλά στα 13,62 ευρώ για τη μετοχή του Μυτιληναίου, ενώ στα 12,60 ευρώ ενισχύεται η Τέρνα Ενεργειακή.

Διαβάστε επίσης:

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ο Γιώργος Περιστέρης αύξησε το ποσοστό του στο 27,16%

Τράπεζα Πειραιώς: Πώς θα γίνει η ΑΜΚ – Τι θα περιλαμβάνει το βασικό πλαίσιο που επεξεργάζεται

Wood & Company: Αυξάνει στα €17,60 την τιμή στόχο για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή